Harrasteyhdistykset

Harrasteyhdistykset

Tamyn piirissä toimii tällä haavaa liki neljäkymmentä harrastejärjestöä. Ne ovat saman harrastuksen tai vakaumuksen pohjalta toimivia yhdistyksiä, joissa tamylaiset muodostavat merkittävän osan jäsenistöstä. Harrasteyhdistysten toimintaan voi osallistua yleensä opintoalaan katsomatta.

Tamyn piirissä toimivien harrasteyhdistysten parissa voit muun muassa

  • olla tekemässä maailmasta parempaa paikkaa
  • tutustua olut- ja viinikulttuuriin
  • toimia Tamyn edustajistossa
  • laulaa kuorossa, soittaa orkesterissa tai esiintyä teatterilavalla
  • osallistua ja järjestää monenlaista kulttuuritoimintaa kirjallisuudesta tanssiin
  • kansainvälistyä, saunoa, väitellä, retkeillä, pelata, urheilla, verkostoitua…

Jos alla olevasta listasta ei löydy omanlaistasi yhdistystä, voi aina perustaa uuden ja hakea sille vaikka saman tien Tamyn yhdistysasemaa!

Aiesec Tampere ry. AIESEC on maailmanlaajuinen nuorten johtajuusliike, jonka tavoitteena on kehittää nuorten johtajuusominaisuuksia kansainvälisten käytännönkokemusten kautta. AIESEC pyrkii toiminnallaan saavuttamaan kulttuurien välisen rauhan ja ihmiskunnan potentiaalin.

Boomareiden Olutseura – BOSA ry. Poikkitieteellistä olutta! BOSA on Tamyn hauskin alayhdistys. Tule mukaan panemaan olutta tai vain juomaan sitä! Täysin poikkitieteellinen olutseuramme tarjoaa sinulle oluiden ja muita jalojuomien maistelua sekä kulinaarisia kokemuksia. Löydät meidän Facebookista tai netistä. Ikijäsenyys on vain 5€, jolla saat myös kaupungin hienoimman haalarimerkin!

Boomstock  on sijoittamisesta ja finanssialasta kiinnostuneiden yliopisto-opiskelijoiden oma sijoitusklubi.

Eettisen kaupan puolesta ry:n Tampereen paikallisryhmä toimii oikeudenmukaisemman maailmankaupan, luontoa säästävien tuotantotapojen ja vastuullisen kuluttamisen edistämiseksi. Toimintaamme kuuluvat erilaiset tempaukset, työpajat, seminaarit, kouluvierailut, leffaillat ja mikä tahansa teemaan sopiva, jota juuri sinä haluat vapaaehtoisena tehdä!

Elokuvakerho Monroe. Elokuvakerho Monroe on kaikille avoin elokuvakerho, joka on toiminut vuodesta 1968 lähtien. Tarkoituksenamme on koota yhteen elokuvista kiinnostuneita ihmisiä ja vaalia elokuvakulttuuria Tampereella.

Elävän Kirjallisuuden Yhdistys – ELKI ry. ELKI elävöittää Tampereen kirjallista kulttuuria yleistä paakkuuntumista ja kaupallistumista vastaan. Järjestämme mm. erilaisia lukupiirejä, lyyristä musisointia, iltaklubeja, runoattentaatteja, kokeellisia kirjoituskilpailuja ja tietovisoja – sekä seudun stydeintä kirjallisuustapahtumaa, Elävän Kirjallisuuden Festivaalia. Yhdistys on avoin uusille jäsenille ja tapahtumaideoille. Tervetuloa mukaan!

ESN FINT on Tampereen korkeakoulujen piirissä visioiva opiskelijajärjestö. Elävöitämme opiskelijaelämää tuomalla yhteen suomalaisia ja ulkomaalaisia opiskelijoita. Monikulttuurinen riemu pulppuaa Venäjän ja Lapin keikoilla sekä Tampereen yössä. Hillitympää riemua hellitään leffa- ja peli-illoissa sekä jäsentemme pitämillä kielikursseilla. Kansainvälisin Tampere on keskellämme!

FreezeBees. FreezeBees – Tampereen yliopiston ultimatelajikerho. Ultimate on vauhdikas frisbeellä pelattava joukkuepeli. Porukassamme voi taitotasosta riippumatta höntsätä ja kilpailla ympäri vuoden. Tervetuloa mukaan FreezeBeesin ultimatistijoukkoon! Lisätietoja ja yhteystiedot löydät sivuiltamme tai paikan päältä Atalpan ultimatevuoroilta.

Globaali Sosiaalityö puolustaa ja edistää sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja sosiaalialan kehitystyötä ja kumppanuutta. Järjestämme sosiaalialan opiskelijavaihtoa mm. Tansaniaan, Mosambikiin ja Venäjälle, osallistumme keskusteluun Suomessa, järjestämme opintopiirejä ja kannamme kortemme kekoon useissa avustus- ja kehitysyhteistyöhankkeissa. Tule mukaan!

Kameraseura Vastavalo. Kameraseura Vastavalossa pääset tapaamaan muita valokuvauksesta innostuneita opiskelijoita. Seurallamme on oma pimiö, jonka käyttöön saa opastusta. Käymme valokuvanäyttelyissä ja kokoonnumme säännöllisesti katselemaan toistemme kuvia. Joka syksy järjestämme legendaarisen Kuunvalokuvausyö-valokuvauskilpailun, jota ei kannata jättää väliin.

Kampuskappeli – Keidas keskellä kampusta. Pinni B:n ylimmässä kerroksessa sijaitsee ekumeeninen kappeli Taivaankansi, joka on avoinna kaikille yliopistokampuksella työskenteleville, opiskelijoille ja vierailijoille. Kampuskappeli tarjoaa sinulle sekä siunausta että paikan rauhoittua opiskelupaineiden ja kiireisen arjen keskellä. Jos olet kiinnostunut musiikista, voit lauleskella sekä soittaa pianoa tai kitaraa. Yliopistopappi Risto Korhonen on keskustelukumppanisi kaikenlaisissa elämänkysymyksissä. Hänet tavoittaa parhaiten puhelimitse p. 050 383 5391, sähköpostilla risto.korhonen@uta.fi tai piipahtamalla työhuoneella kappelin kupeessa (Pinni B, th 5110).

Kulttuuriyhdistys Keri on Tampereen eri oppilaitosten yhteinen kulttuurijärjestö. Keri järjestää jäsenilleen edullisia tanssikursseja, teatteri- ja konserttireissuja, luontoretkiä, lautapeli-iltoja, keilaamista, sählyä, ultimatea, minigolfia ynnä muuta mukavaa. Mottomme on: tehdään mitä huvittaa! Tule rohkeasti mukaan kansainväliseen porukkaamme, et jää yksin!

Mansen akateeminen gangsta-rap seura MAGS.  Yo yo! MAGS:n tarkoituksena on edistää urbaanin musiikin tunnettuutta Tampereen yliopiston opiskelijoiden keskuudessa. Ollaan myös poliittisesti riippumaton järjestö. Me järjestetään muun muassa tapahtumia, joilla tuodaan yhteen urbaanista musiikista ja kulttuurista kiinnostuneita.

NESU-Boomi ylläpitää pohjoismaisten ekonomiopiskelijoiden välisiä yhteyksiä. Se on voittoa tavoittelematon ja poliittisesti sitoutumaton järjestö, joka on suunnattu kaikille yliopistotason kauppatieteiden opiskelijoille.

Nääs-Partio on tamperelaisten opiskelijoiden partiohenkinen kerho, jonka jäsenistö koostuu Tamyn ja TTY:n opiskelijoista. Vauhdikas toimintamme sisältää kaikkea vaelluksista saunailtoihin ja pulkkailusta kulttuurielämyksiin. NäPa:n toimintaan ovat tervetulleita kaikki partio- ja erähenkiset ihmiset, olipa partiotaustaa tai ei. NäPa, ei säävarausta!

Nääspeksi. Interaktiivisten musiikkinäytelmien yhdistys NääsPeksi ry on vuonna 2011 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena on tuottaa ja tukea korkeakouluopiskelijoiden teatteriharrastusta Tampereen seudulla. Vapaaehtoisia tekijöitä on erilaisissa tehtävissä kaikista Tampereen korkeakouluista vuosittain yhteensä satoja.

Savotta – Tampereen yliopiston savolainen osakunta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää savolaista elämäntapaa sekä kulttuuritoimintaan osallistumista erityisesti Tampereen yliopiston opiskelijoiden keskuudessa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys 1) järjestää tapahtumia jäsenilleen ja osakunnan toiminnasta kiinnostuneille 2) harjoittaa savolaista elämäntapaa ja kulttuuritoimintaan osallistumista edistävää viestintää 3) edistää savolaiseen aihepiiriin liittyvää viihde-, taide- ja liikuntatoimintaa.

Sekava on tamperelaisten homo-, lesbo-, bi-, trans- ja queer-opiskelijoiden sitoutumaton ryhmä. Näet meidät sitten kaveriporukana tai vertaistukena, olet aina tervetullut mukaan. Sekavan kaappi on kaikille avoin! Tarjolla on monenlaista toimintaa jokatoiskeskiviikkoisesta tapaamisesta elokuva- ja peli-iltoihin, tempauksiin ja muuhun mukavaan.

Sugoi Tampereen yliopiston animekerho: Konnichiwa! Yliopiston ikioma animekerho Sugoi toivottaa siipiensä suojaan kaikki animesta kiinnostuneet. Järjestämme viikoittain anime-iltoja ja mahdollisuuksien mukaan myös leffaretkiä ja muuta kivaa anime-aiheista.

SYY-Tampere haluaa tarjota mielekästä ja kiinnostavaa ohjelmaa opiskelijoille! Yhdistys toimii yhteiskunta- ja hallintotieteiden opiskelijoiden yhteistoimintajärjestönä, edistää opiskelijoiden ja työelämän välisiä suhteita sekä järjestää työelämäpainotteisia tapahtumia. SYY-Tampere on Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat SYY ry:n Tampereen paikallisjärjestö.

Tampere Debate Society. Develop your argumentation, public speaking, persuasion and communication skills. Open to all Finnish and international students and non-students. Come join us in weekly debates and other fun activities! No previous experience needed.

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO. Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin, TASO:n, tarkoituksena on tarjota korkeakouluopiskelijoille ja muille musiikin harrastajille mahdollisuus soittaa korkeatasoisessa orkesterissa. Konsertoimme vähintään kerran syys- ja kevätkaudella. Orkesterin taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Kimmo Tullila. Aito innostus musiikkiin ja rento tekemisen meininki ovat TASO:n suurimpia vahvuuksia. Lisätietoja mm. koesoitoista yhdistyksen sivuilta.

Tampereen akateemisesti sivistyneet Gambinan ystävät Akateemista gambinan nauttimista jo vuodesta 2011!

TaKoRu ry – Tampereen Korkeakoulujen Reserviupseerit tarjoaa monipuolista ja vauhdikasta opiskelijareserviläistoimintaa sukupuoleen ja sotilasarvoon katsomatta. Hyvän seuran lisäksi tarjolla on sotilaallista koulutusta, ammuntaa, paintballia sekä rennompaa äksöniä ekskujen, sauna- ja leffailtojen muodossa.

Tampereen Eurooppanuoret – TEN on Eurooppanuorten aluejärjestö. Emme tunnusta mitään väriä tai aatetta, meitä yhdistää kiinnostus Eurooppaan ja unioniin, joka on ajankohtaisempi kuin koskaan ennen. Järjestämme aktiivisesti tapahtumia, kuten seminaareja ja lukupiirejä. Syksyllä luvassa on uusien ilta, jossa saat kuulla meistä enemmän. Tykkää meistä FB:ssä ja kuulet uusimmat uutiset ja tapahtumat!

Tampereen opiskelevat keskustalaiset

Tampereen sosiaalidemokraattinen opiskelijayhdistys – Tasy ry

Tampereen YK-yhdistys TAYK ry. Oletko kiinnostunut kansainvälisestä politiikasta, ihmisoikeuksista tai vaikka aavikoitumisesta ja avaruuden rauhanomaisesta käytöstä? Niin mekin! Haluamme oppia lisää YK:n toiminnasta ja kertoa siitä muille. Järjestämme ekskuja, puhetilaisuuksia, lukupiirejä ja tempauksia. Kokoustamme noin joka toinen viikko, tervetuloa mukaan!

Tampereen yliopiston laulajat TYL. Onko tiistai-illoissasi juomalaulujen mentävä aukko? Asuuko rinnassasi pohjaton kaipuu kansanmusiikin klassikoihin? Tampereen Yliopiston Laulajat, akateemista lauluperinnettä vaaliva sekakuoro, kaipaa riveihinsä juuri sinua! Ohjelmistomme kattaa musiikin mestariteokset tyyliin ja aikakauteen katsomatta. Koelaulut syyskuussa ja tammikuussa.

Tampereen yliopiston Taekwond-Do ry Seura tarjoaa Tampereen yliopiston (TaY), Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) ja Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) opiskelijoille ja henkilökunnalle Taekwon-Don alkeis- ja jatkokursseja Unipoli Sportin alla.

Tampereen Yliopiston Raskaan Musiikin Ystävät TYRMÄYS ry. Kuuntelevatko opiskelukaverisi pelkkää kuraa? Eikö löydy seuraa väittelemään Iron Maidenin laulajista? Ei hätää, TYRMÄYS ry pelastaa! Angrasta Azaghaliin, Ravenista Rammsteiniin tai vinyylistä flacciin? Tyrmäys ry on Sinun järjestösi! Tule mukaan toimintaan saunailtojen, keikkojen ja ekskujen muodossa!

Tampereen Yliopiston Roolipelaajat TYR. Tampereen Yliopiston Roolipelaajissa pelataan, keskustellaan ja liikutaan. Nopat, laudat, koneet, kynät, kiekot, banjot ja pallot. Käy sivuilla, liity ensisijaisena kommunikaatiokanavana toimivalle listalle (uta.fi/jarjestot/tyr/yhteystiedot.html) ja piipahda irkkikanavalle (#uta.tyr@ircnet). For the sake of us all: Go bravely with TYR!

Tampereen yliopiston vegaanit – TYVE. Kasvissyönnistä ja veganismista kiinnostuneen yliopistoväen yhteenliittymä, joka  pyrkii toimimaan kasvisruokailijoiden äänitorvena kampuksella ja järjestämään monipuolista toimintaa. Liity fb-ryhmään TYVE ja listalle tyve@uta.fi!

Tampereen ylioppilasteatteri. Opiskelijan arjesta vapauttaa – Tampereen Ylioppilasteatteri. Entisen elokuvateatterin tiloissa sijaitseva persoonallinen ja lämminhenkinen teatterimme tarjoaa tamperelaisille opiskelijoille monipuolisesti ohjelmaa sekä tarinoita ilosta ja surusta, joskus siltä väliltäkin. Opiskelijoille alennusta teatteriesityksistä ja ryhmätarjouksia klubi-iltoihin.

TapNu – Tampereen pohjola-Nordenin nuoret  on Tampereen seudulla toimiva Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton (PNN) paikallisosasto. Kokoamme pohjoismaista kiinnostuneita nuoria yhteen Tampereen alueelta ja edistämme pohjoismaisten nuorten välistä yhteistyötä sekä Pohjoismaiden tuntemusta. Lisätietoa Facebook-sivullamme!

Tamyn ruokapiiri – Tampiiri. Ruokapiirin kautta voi tilata edullista luomu- ja lähiruokaa suoraan viljelijöiltä. Tarjolla on sekä kotimaisia että ulkomaisia tuotteita. Piiri toimii vapaaehtoisvoimin ja toimintaan voi osallistua kuka tahansa luomu- ja lähiruoasta kiinnostunut.

Torvikopla on tamperelainen opiskelija-big band, jonka soittajat ovat pääosin Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijoita.

Tukkateatteri on vuonna 1999 perustettu, produktiolähtöisesti toimiva teatteriryhmä. Pääpaino tuotannoissamme on uusilla, itsekirjoitetuilla tai -dramatisoiduilla teksteillä, mutta tartumme rohkeasti myös klassikoihin. Valmistamme noin 3–5 ensi-iltaa vuodessa. Tukkateatterilla on oma huonenäyttämö Tammelan puistokadulla. Syksyllä 2012 järjestämme avointen ovien päivän jäsenyydestä kiinnostuneille.

Tyko – Tampereen kokoomusopiskelijat.

TYPO – Tampereen Yliopiston Pohjalainen Osakunta. Haluaisitko syödä kropsua rehdissä ja rennossa pohjalaisporukassa? TYPO kokoaa pohjalaiset ja pohjalaismieliset yhteen järjestämällä mm. elokuvailtoja, sitsejä ja hauskoja pohjalaismittelöitä. TYPOssa voit törmätä vanhaan tuttuun kotiseudulta ja saada kokonaan uusia ystäviä. Tuu siis äkkiä joukkohon, niin koti-ikäväkin helpottaa!

UtaDance. UtaDance tarjoaa monipuolisia tanssin harrastusmahdollisuuksia Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Meiltä löydät sekä tavoitteellisesti treenaavat ryhmät että kurssit aloittelijoille opiskelijaystävälliseen hintaan. Me UtaDancessa luomme itse ja toteutamme itse – tule mukaan tanssin ja tekemisen maailmaan!

Utasport. UtaSport on Tampereen yliopiston opiskelijoiden ylläpitämä liikuntayhdistys. Järjestämme erilaisia kursseja, lajikokeiluja ja liikuntatapahtumia sekä luomme eri urheilulajeista kiinnostuneille mahdollisuuden löytää toisensa tutun tai tuntemattoman lajin parissa. Näkyvin osa toimintaamme ovat sporttituutorointi, lajikerhot sekä tapahtumat kuten talviliikuntaviikko ja yösähly. Jos olemassa olevista lajikerhoista ei mieleistä löydy, innokas opiskelijaryhmä voi  perustaa itse uuden lajikerhon!

Vapaaboomarit

Vattu. Vattu on yhdistys, joka edistää feminististä, queerhenkistä ja normikriittistä ajattelua ja toimintaa. Toimimme kapinoimalla yksityisesti tai julkisesti pahoja asioita vastaan ja hyvien puolesta sekä järjestämällä virkistystoimintaa. Tervetuloa mukaan!

Viva – Tampereen yliopiston vihreä vasemmisto

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös