Koulutus ja neuvonta

Koulutus ja neuvonta

Koulutukset

Tamy järjestää piirissään toimiville järjestöille erilaisia yhdistyskoulutuksia kunkin lukuvuoden aikana.

Keskeisimpiä koulutuksia ovat vuodesta 2014 asti keväisin järjestetty Suuri Järjestöpamaus, joka muuttui vuonna 2018 yhdessä TTYY:n kanssa järjestettäväksi Järjestöstartiksi, sekä taloudenhoitojakoulutus keväällä ja syksyllä.  Tammi-helmikuusssa järjestettävä Järjestöstartti sisältää mm. yhdistystoiminta-, viestintä-, ja edunvalvontakoulusta. Lisäksi Tamy kouluttaa ja perehdyttää hallinnon opiskelijaedustajia sekä ainejärjestöjen kopovastaavia säännöllisesti: Kopo-cocktaileilla perehdytään ja verkostoidutaan hallopedien ja ainejärjestöjen edustajien kesken, kun taas KOO-illat ovat kaikille avoimia ajankohtaisiin asioihin keskittyviä koulutus- ja keskustelutilaisuuksia. Myös tuutoreille järjestetään omia tilaisuuksia. Tamy järjestää myös muita koulutuksia tarpeen mukaan.

Yhdistystoimijoiden kannattaa muistaa, että järjestöille hyödyllisiä neuvoja ja käytäntöjä saa koulutustilaisuuksien lisäksi esimerkiksi puheenjohtajatapaamisista sekä valiokuntien kokouksista. Koulutusten ja tapaamisten ajankohdista tiedotetaan Tamyn nettisivuilla, sähköpostilistoilla ja järjestötapaamisissa. Myös muita järjestökanavia kannattaa seurata esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Kysymyksiä kanavista ja koulutuksista tai idean uudesta koulutuksesta voi esittää järjestö- ja viestintäasiantuntijalle!

Puheenjohtajatapaamiset

Tamyn piirissä toimivien järjestöjen puheenjohtajat kutsutaan puheenjohtajatapaamisiin kuukausittain (tammi-huhtikuussa ja syys-joulukuussa). Tapaamiset pidetään yleensä joko jossakin tamperelaisessa pubissa, saunatilassa, yliopistokampuksen luentosalissa tai Tamyn toimistolla.

Tapaamisten avulla Tamy pyrkii pitämään yhteyttä piirissään toimiviin järjestöihin ja kertomaan niiden puheenjohtajille ajankohtaisista asioista. Järjestöt voivat yhtä lailla nostaa tapaamisissa keskusteluun itselleen tärkeitä kysymyksiä ja verkostoitua keskenään.

Tapaamisten asialistat ja muistiot jaetaan puheenjohtajien Facebook-ryhmään (Tamy-PJ), sekä sähköpostilistalle. Puheenjohtajille tiedotetaan etukäteen tulevien tapaamisten asialista sekä ajankohta, tapaamisessa esiintulleet ajankohtaiset asiat sekä käsiteltyjen asioiden muistio. Jos et pääse johonkin kokoukseen, voit tutustua tapaamisen muistioon myös jälkikäteen

Neuvonta

Ylioppilaskunta tarjoaa jäsenilleen sekä piirissään toimiville yhdistyksille maksutonta neuvontaa mm. yhdistystoimintaan sekä erilaisiin opiskeluun ja opintoihin, opiskelijan toimeentuloon ja häirintään liittyen. Lisäksi jäsenille tarjotaan mahdollisuus lainopilliseen neuvontaan.

Yhdistystoimintaan liittyvien kysymysten parissa työskentelee järjestö- ja viestintäasiantuntija, joka mielellään vastaa näihin liittyviin kysymyksiin.

Tamyssa toimii mm. myös

  • koulutuspoliittinen asiantuntija, joka vastaa opiskeluun ja opintoihin, opiskelijoiden oikeusturvaan ja yliopiston hallintoon liittyviin kysymyksiin,
  • kansainvälisten asiain ja vaikuttamisen asiantuntija, joka vastaa yhdistysten kv-asioihin liittyviin kysymyksiin sekä
  • sosiaalipoliittinen asiantuntija, joka vastaa yhdistysten yhdenvertaisuuteen liittyviin kysymyksiin
  • yhteisöasiantuntija, joka vastaa varainhankintaan liittyviin kysymyksiin.

Koulutuspoliittinen sekä sosiaalipoliittinen astiantuntija toimivat Tamyn häirintäyhdyshenkilöinä, ja auttavat myös järjestöjä häirintätilanteissa.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös