Toiminta-avustus

Toiminta-avustus

Yleistä toiminta-avustuksista

Tamyn hallitus myöntää vuosittain piirissään toimiville ainejärjestöille, tiedekuntajärjestöille ja harrastejärjestöille toiminta-avustuksia. Avustuksen tarkoituksena on nimensä mukaisesti tukea järjestön toimintaa. Lyhytkestoisempiin projekteihin, jotka eivät toistu joka vuosi, järjestöt voivat hakea Tamyn projektitukea.

Toiminta-avustusta voivat hakea aine-, ja tiedekunta- ja harrastejärjestöt, joille on myönnetty virallinen Tamyn piirissä toimivan yhdistyksen asema. Tamyn hallitus vahvistaa luettelo näistä yhdistyksistä aina tammikuussa.

Yhdistysaseman lisäksi toiminta-avustusta hakevalla yhdistyksellä tulee olla vähintään kymmenen jäsentä. Tämä ei koske niitä järjestöjä, joilla ei ole henkilöjäseniä. Toiminta-avustusta hakevalla järjestöllä tai rekisteröimättömällä yhdistyksellä tulee olla käytössään nimissään oleva pankkitili.

Tilikauden toiminta-avustuksiin varattavista rahasummista päättää edustajisto hyväksyessään Tamyn talousarvion. Vuoden 2017 ainejärjestöjen ja yksikköjärjestöjen avustuksiin varattiin 28 788 euroa ja harrasteyhdistysten avustuksiin 10 485 euroa.

Mikäli Tamyn piirissä toimiva yhdistys ei hae toiminta-avustusta, on sen jätettävä vuosittain toiminta-avustushaun päättymiseen mennessä yhdistysilmoitus, joka laaditaan yhdistysilmoituslomakkeelle. Yhdistysilmoituslomakkeet löytyvät lomakkeet-sivulta.

Tutustu myös Tamyn yhdistysohjesääntöön (pdf).

Toiminta-avustusten myöntämisperusteet ja hakuaika

Toiminta-avustuksia myönnetään yhdistyksen toteutuneen ja suunnitellun toiminnan perusteella. Toiminta-avustuksia myönnettäessä yhdistyksen toimintaa verrataan muiden toiminta-avustusta hakeneiden aine-, ja tiedekunta- tai harrastejärjestöjen toimintaan. Toiminta-avustusten hakuaika alkaa lähtökohtaisesti joulukuun alkuun mennessä ja päättyy seuraavan vuoden helmi- tai maaliskuussa.

Vuoden 2017 hakukierros käynnistyi 1.12.2016, ja se päättyi harrasteyhdistyksillä 17.2.2017 ja aine- ja yksikköjärjeistöillä 24.2.2017. Tarkempaa tietoa ainejärjestöjen, harrasteyhdistysten ja yksikköjärjestöjen hausta ja avustusten myöntämisperusteista löydät alasivuista.

Toiminta-avustustietoja vuodelta 2017:

 

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös