Jäsenelle

Jäsenelle

Tamyn jäseniä ovat kaikki Tampereen yliopistossa alempaa tai ylempää perustutkintoa suorittavat tutkinto-opiskelijat, sekä jäseniksi liittyneet Tampereen yliopiston jatko- ja vaihto-opiskelijat. Perustutkinto-opiskelijoiden ei tarvitse erikseen liittyä jäseniksi, vaan se tapahtuu automaattisesti samalla, kun ilmoittautuu läsnäolevaksi opiskelijaksi lukuvuodelle.

Perustutkinto-opiskelijalla on käytettävissään YTHS:n yleis-, suun- ja mielenterveyspalvelut. Tärkein jäsenetu on 10€ maksava opiskelijakortti ja sen tuomat opiskelija-alennukset. Opiskelijakortti toimii myös kulkukorttina Tampereen yliopiston tiloissa ja kirjastokorttina yliopiston kirjastossa rekisteröimisen jälkeen. Lisäksi Tamy tarjoaa jäsenilleen ja piirissään toimiville noin 80 yhdistykselle runsaasti erilaisia palveluja, kuten ylioppilaslehti Aviisin, maksutonta lakineuvontaa, tapahtumia, neuvontaa, koulutuksia ja paljon muuta. Jokainen opiskelija voi tulla itsekin toimimaan Tamyyn.

Ylioppilaskunta valvoo jäsentensä etua Tampereen yliopistossa ja Tampereen seudulla. Se tarkoittaa asiantuntevaa vaikuttamista ja viestimistä opiskelijoita koskevissa kysymyksissä mm. koulutukseen, toimeentuloon, asumiseen ja kansainvälisyyteen liittyen. Tärkeimpänä Tamyn lakisääteisenä tehtävänä on nimittää opiskelijaedustajat yliopiston ja sen yksiköiden hallintoon. Näin opiskelijat ovat edustettuina siellä, missä heitä koskevia päätöksiä yliopistossa tehdään.

Valtakunnallisen tason vaikuttaja on Suomen Ylioppilaskuntien Liitto (SYL), jonka jäsen Tamykin on. Yhdessä ja erikseen ylioppilaskunnat ovat neuvotelleet kaikki opiskelijoita koskevat tukijärjestelmät ja edut, kuten VR:n ja Matkahuollon alennukset. Esimerkkejä valtakunnallisesta edunvalvonnasta ovat #koulutuslupaus-kampanja eduskuntavaaleissa ja opiskelijoiden siirtyminen yleiseen asumislisään.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös