Jäseneksi liittyminen

Jäsenyys

Tamyn jäseniä ovat kaikki Tampereen yliopistossa alempaa tai ylempää perustutkintoa suorittavat tutkinto-opiskelijat, sekä jäseniksi liittyneet Tampereen yliopiston jatko- ja vaihto-opiskelijat. Perustutkinto-opiskelijoiden ei tarvitse erikseen liittyä jäseniksi, vaan se tapahtuu automaattisesti samalla, kun ilmoittautuu läsnäolevaksi opiskelijaksi lukuvuodelle.

Jatko-opiskelijalle

Jatko-opiskelijoille jäsenyys on vapaaehtoinen. Se ei sisällä YTHS:n osuutta ja palveluita, ja siksi maksu on huomattavasti pienempi.

Ylioppilaskunta valvoo ja ajaa myös jatko-opiskelijoiden etuja. Jäseneksi liittyneet jatko-opiskelijat ovat oikeutettuja samoihin ylioppilaskunnan palveluihin kuin perustutkinto-opiskelijatkin, ja jatko-opiskelijan kortilla saa ylioppilaskunnan ja Opiskelijan Tampereen neuvottelemat opiskelijaedut.

Jatko-opiskelijat eivät ole oikeutettuja VR:n ja Matkahuollon alennuksiin tai opiskelijoiden ateriatukeen. Opiskelijoiden omistama Juvenes tarjoaa kuitenkin jatko-opiskelijalle mahdollisuuden edullisempaan lounaaseen.

Jäsenmaksut lukuvuodelle 2018-2019

Tamy syksy 2018 YTHS syksy 2018 Tamy kevät 2019 YTHS kevät 2019 Yhteensä
Perustutkinto-opiskelija 31€ 27€ 31€ 27€ 116€
Jatko-opiskelija (vapaaehtoinen) 24,50€ 24,50€ 49€

Lisätietoja jäsenmaksun maksamisesta ja ilmoittautumisesta saa yliopiston ilmoittautumisohjeesta.

Jäsenmaksusta vapauttaminen varattomuuden perusteella

Tamyn pääsäännön 10§:n mukaan ylioppilaskunnan hallitus voi päättää jäsenmaksusta vapauttamisesta kokonaan tai osittain, jos jäsenen todistetun varattomuuden vuoksi on ilmeistä, että jäsenmaksu vaarantaisi hänen perustuslain 16§:n mukaisen oikeutensa saada opetusta. Vapautuksen harkinnan vähimmäisehtona on se, että viranomainen on todennut opiskelijan varattomaksi. Vapautus perustuu aina hallituksen yksilölliseen harkintaan. Varattomuuden todistamisesta ja jäsenmaksusta vapauttamisesta lisätietoja antaa ylioppilaskunnan sosiaalipoliittinen asiantuntija.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös