Kansainvälinen tuutorointi

Kansainvälinen tuutorointi

Tuutoriksi

Kv-tuutorointi on mainio tapa hankkia kansainvälistymiskokemusta, tutustua erilaisiin ihmisiin ja tehdä samalla hyvä työ: ulkomaisen opiskelijan tuutorina lievität kulttuurishokkia ja tuot turvaa opiskelujen alkuhämmennykseen. Kv-tuutorit avustavat yliopistomme kansainvälisiä opiskelijoita heidän saapuessaan Tampereelle opiskelemaan ja auttavat heitä kotoutumaan sekä yliopistoyhteisöön että tamperelaiseen opiskelijaelämään. Kv-tuutoriksi ryhtyessä tarvitset ennen kaikkea avoimen mielen ja jonkin vieraan kielen taidon; muu kv-tuutorointiin liittyvä osaaminen on helposti ja nopeasti omaksuttavissa.

Kv-tuutoroinnista maksetaan palkkio, ja siitä saa myös kaksi opintopistettä ja pyynnöstä todistuksen. Osallistumalla kv-tuutorointiin voit myös kerryttää opintosuorituksia tutkintosi kansainvälistymiskokonaisuuteen.

Kv-tuutorointi on pääsääntöisesti parituutorointia, joka tehdään tuutoriparista ja uusista kv-opiskelijoista muodostetuissa ryhmissä. Kv-tuutorit rekrytoidaan ainejärjestöjen kautta. Kv-tuutoroinnin aikataulut ja kv-tuutorivastaavien yhteystiedot päivitetään tälle sivulle vuosittain tietojen varmistuttua.

Jos olet kiinnostunut kv-tuutoroinnista, ota yhteys oman ainejärjestösi kv-vastaavaan 3.4.2018 mennessä. Tiedot löydät ainejärjestösi nettisivuilta, tältä sivulta (ks. alempana) tai kysyttäessä myös kansainvälisten asioiden asiantuntijalta. Kv-tuutorit rekrytoidaan keväisin, joten seuraamalla oman ainejärjestösi ja Tamyn kansainvälisten asioiden sähköpostilistoja olet perillä siitä, missä mennään.

Jos omaan tutkinto-ohjelmaan ei tule lainkaan kv-opiskelijoita, ei hätää. Yliopiston kv-toimisto ylläpitää kv-tuutoripankkia, johoon ilmoittautumalla on silti mahdollista päästä kv-tuutoroimaan. Lähetä siis osoitteeseen intoffice ät uta.fi 4.4.2018 mennessä sähköpostia ja kerro:

  • nimesi ja opiskelijanumerosi
  • pää- ja sivuaineesi
  • puhelinnumerosi
  • arvio kielitaidostasi
  • haluatko tuutoroida UTA:n Summer Schoolin opiskelijoita jo elokuun alussa.

Muistathan samalla liittyä kv-tuutoreiden omalle listalle! Kv-tutorit-lista on listserv-lista, johon liittymisohjeet löytyvät kalenterista ja näiden sivujen Sähköpostilistat-osiosta. Listalle välitetään kv-tuutoreiden tietoiskuja ja muuta käytännön infoa tarpeen mukaan.

Koulutus ja tietoa

Kv-tuutoriksi haluavan tulee käydä kevään kv-tuutorikoulutuksessa 18.4.2018 15-20. Lisäksi järjestetään vielä toinen koulutus ja ajankohtaisten asioiden tiedotustilaisuus 13.8.2018 (paikka ilmoitetaan myöhemmin). Koulutuksiin ilmoittaudutaan sähköisesti.

Uudet kv-opiskelijat saapuvat Tampereelle jo elokuun viimeisellä viikolla, jolloin myös kv-tuutoreiden tulee olla käytettävissä paikan päällä. Osa taas saapuu jo aiemmin, joten kv-opiskelijaan on hyvä olla yhteydessä jo juhannuksen jälkeen.

Kv-tuutoroinnin tueksi Tamy ja yliopisto ovat laatineet opaskirjan. Punnitessasi lähtöä kv-tuutoriksi voit käydä tutustumassa kv-opiskelijaa koskettaviin asioihin kv-tuutori-oppaasta.

Raportointi, opintopisteet, palkkio ja todistus

Kv-tuutoroinnista kerätään palautetta lukukausittain. Tuutoriraportti on paitsi palkkion vastaanottamisen edellytys myös keino parantaa kv-tuutorointia. Raportin palautettuaan kv-tuutorit saavat rahallisen palkkion. Opintopisteitä varten raportti on palautettava myös omaan tiedekuntaan.

Ohjeet raportointiin toimitetaan suomen ja englannin kielillä kaksi kertaa vuodessa kv-tutorit-listalla, ainejärjestöjen kv-vastaavien listalla, yliopiston verkkosivuilla sekä tarpeen tullen muilla foorumeilla.

Kv-tuutorivastaavien yhteystiedot 2018

AATOS Valtteri Kulomaa, valtsu ät kulomaa.fi
AD HOC Jouka Wilkman, wilkman.jouka.j ät student.uta.fi
BIOPSI Ganesh Klemiato, klemiato.ganesh.a ät student.uta.fi ja Miina Vulli, vulli.miina.m ät student.uta.fi
BOOMI Elise Sivonen, international ät boomi.fi
CORTEX Anni Knuuttila, knuuttila.anni.a ät student.uta.fi
FISKUS
HALLAT
ILTAKOULU international ät iltakoulu.org
INTERAKTIO Emilia Laakkonen, laakkonen.emilia.k ät student.uta.fi
ITU Helena Räisänen, raisanen.helena.k ät student.uta.fi
JKY Joel Passoja, kansainvalisyys ät jkyry.fi
JUJU
KASVO
KOPULA Joona Poikonen, poikonen.joona.j ät student.uta.fi
LEXICA Teemu Juutilainen, juutilainen.teemu.i ät student.uta.fi
LUUPPI Axel Rosenberg, kv ät luuppi.fi
MENTOR Amanda Arvela, arvela.amanda.k ät student.uta.fi
OKA Salla Kukko, kukko.salla.e ät student.uta.fi
PATINA Tiia Etelämäki, etelamaki.tiia.m ät student.uta.fi
POINTER
REETTORIT Ville Jäppinen, jappinen.ville.m ät student.uta.fi
SALUS Juliaana Nauha, nauha.s.juliaana ät student.uta.fi
SOS
STAABI Tilda Lattu, international ät staabi.fi
TEEMA
TIPSY Riina Bhatia, bhatia.riina.m ät student.uta.fi
TLK Aino-Kaisa Husu, husu.aino-kaisa.e ät student.uta.fi
TRANSLA Camilla Labbate, labbate.camilla.m ät student.uta.fi
UDK Atte Auvinen, auvinen.atte.o ät student.uta.fi
VOSTOK Sonja Haapala, Sanni Laine, haapala.sonja.p ät student.uta.fi ja laine.sanni.k ät student.uta.fi

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös