Mukaan toimintaan

Mukaan toimintaan

Kansainvälisten asioiden valiokunta

The Committee for International Affairs is a discussion forum for anybody interested in the internationalization of the university community. The Committee’s tasks include keeping the student associations up to date in terms of international affairs, participating in the tuition fee discussion and supporting the internationalization of the Student Union and the University.

Järjestön kv-vastaavalle

Kv-vastaava toimii linkkinä ainejärjestön ja Tamyn välillä ja välittää tietoa puolin ja toisin. Hän tiedottaa ainejärjestöläisiä ajankohtaisista kv-kysymyksistä ja on oman ainejärjestönsä asiantuntija Tamyyn päin. On tavallista, että kv-vastaava myös rekrytoi ainejärjestön kv-tuutorit.

Kv-asioiden parissa toimiessa saa uutta ja erilaista näkökulmaa – tervetuloa mukaan! KV-vastaaville järjestetään koulutusta Tamyn Suuressa Järjestöpamauksessa tammikuussa sekä kv-tuutorointia käsittelevässä koulutuksessa helmikuussa.

Kv-asiantuntija ylläpitää yhteystietolistaa eri ainejärjestöjen kv-toimijoista, joten muistathan ilmoittaa yhteystietosi hänelle. Lisäksi kv-vastaavien tukena toimii kv-valiokunta. Muistathan liittyä kv-ja kv-tutorit-sähköpostilistoille.

Ainejärjestöjen kv-toiminta

Melkeinpä joka tutkinto-ohjelmaan tulee puolivuosittain uusia kansainvälisiä opiskelijoita. Kv-opiskelijat ovat Tamyn jäseniä siinä kuin muutkin, joten myös heillä on oikeus päästä osallisiksi ainejärjestön riennoista. Kansainvälinen seura virkistää myös ainejärjestön toimintaa, ja etenkin vaihto-opiskelijat osallistuvat yleensä mielellään erilaisiin tapahtumiin. Ulkkareiden bongaamiseen kannattaa siis nähdä pientä ekstravaivaa!

Tiedekunnan kv-koordinaattoreilla on tieto ohjelmiin hyväksytyistä kv-opiskelijoista sekä näiden yhteystiedot, ja tätä tietoa kannattaa hyödyntää. Ainejärjestössä voidaan yhdessä pohtia, miten ulkkarit parhaiten tavoittaa: tiedottaa voi kv-tuutorien kautta, kohdennetusti tai vaikkapa liittämällä kv:t ainejärjestön sähköpostilistalle (muistakaa tällöin tuottaa sinne myös englanninkielistä sisältöä). Myös ainejärjestön verkkosivuilla ja somessa kannattaa ehdottomasti olla tietoa toiminnastanne englanniksi!

ESN

ESN FINT järjestää ohjelmaa ja tapahtumia Tampereen yliopiston ulkomaalaisille opiskelijoille, joista suurimman kohderyhmän muodostavat vaihto-opiskelijat. Myös kaikki suomalaiset opiskelijat ovat tervetulleita ESN FINT:in toimintaan! Mitä useampia järjestäjiä, sitä parempia tapahtumia! Superseremoniamestariksi ei kuitenkaan tarvitse ryhtyä, mukaan voi tulla vain tutustumaan ulkkareihin.

Mitä hyödyt meistä?

 • Saat uusia kavereita
 • Saat järjestökokemusta
 • Kielitaitosi kohentuu, sillä työkieli on englanti. Sitä ei kannata kuitenkaan stressata, aksentteja ja taitotasoa löytyy moneen lähtöön!
 • Teet työtä, joka hyödyttää muita ja josta itse saat hyvän mielen lisäksi myös hauskaa tekemistä.
 • Kalenterisi täyttyy mitä monipuolisemmista tapahtumista.

Mitä ESN hyötyy sinusta?

 • Saamme uusia kavereita
 • Saamme uusia ideoita ja sen myötä parempia tapahtumia!
 • Ulkomaalaiset pitävät suomalaisista, joten sinusta saisimme jälleen yhden lisää heidän kanssa olemiseen.

ESN International eli Erasmus Student Network on kansainvälinen opiskelijajärjestö. Jos olet itse lähdössä vaihtoon, sivulta löytyy tietoa eri maissa ja yliopistoissa toimivista ESN-jaostoista, joihin voit ottaa yhteyttä paikan päällä.

ESN FINTn toimintaan pääsee helpoiten mukaan tulemalla kokouksiimme. Niistä ilmoitetaan nettisivuillamme ja kv-listalla (is-listalla englanniksi). Jos sinulla on kysyttävää, ota ihmeessä yhteyttä meihin.

Kv-sähköpostilistat

Kv-sektorilla on viisi informaatiolistaa, joista tieto on helposti saatavilla omaan sähköpostiisi. Ohjeet listoille liittymiseen ja niiltä poistumiseen löydät Sähköpostilistat-osiosta.

 • Kv-lista@uta.fi on tarkoitettu suomenkieliselle kv-infolle. Kv-listalla on runsaasti tietoa muun muassa kursseista, seminaareista, työpaikoista, kv-vaihtopaikoista ja stipendeistä maailmalle. Myös kv-valiokunnan kokouksista tiedotetaan listalla.
 • Is-list@uta.fi välittää tietoa ajankohtaisista asioista englanniksi. Kv-opiskelijoiden kannattaa liittyä tälle listalle.
 • Kehyryhma@uta.fi-listalla on runsaasti tietoa kehitysmaihin liittyvistä asioista, kuten kursseista, seminaareista, työpaikoista, kv-vaihtopaikoista, stipendeistä maailmalle ja kehitysmaihin suuntautuvasta vapaaehtoistyöstä. Myös kehy-valiokunnan kokouksista tiedotetaan listalla.
 • Kv-tutorit@uta.fi on kv-tuutoreiden oma lista, jolla tiedotetaan kv-tuutoroinnin kannalta tarpeellisista asioista.
 • Internationalorganizers@uta.fi on järjestöjen kv-vastaavien oma tiedotuslista.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös