Terveydenhuolto

Terveydenhuolto

Tamyn edunvalvontatyö terveydenhuoltoon liittyen keskittyy YTHS:n laadukkaisiin ja monipuolisiin palveluihin. Tärkeitä tavoitteita ovat palveluiden saavutettavuus, palvelumaksujen oikeudenmukainen kohdentaminen sekä YTHS:n ja sosiaalitoimen yhteistyön tiivistäminen. Tamy vaikuttaa tiiviisti myös YTHS:n ja opiskeluterveydenhuollon asemaan sote-uudistuksessa. Lisää tietoa opiskelijoiden terveydenhuoltoon liittyvästä työstä löydät Tamyn linjapaperista.

YTHS

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS palvelee läsnäolevia ja ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksaneita perustutkinto-opiskelijoita korkeakoulupaikkakunnilla. Tampereen yliopiston piirissä toimivat seuraavat toimipisteet:

YTHS:n terveydenhoitomaksu maksetaan joka vuosi ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä eikä sitä voi maksaa erikseen. Terveydenhoitomaksun maksanut opiskelija saa suurimman osan palveluista ilman erillistä kertamaksua. Joistakin palveluista, kuten hammaslääkäristä, erikoislääkäreiden palveluista, osasta lääkärinlausuntoja ja peruuttamattomasta käynnistä, peritään maksuja. Tarkempaa tietoa käyntimaksuista löydät YTHS:n sivuilta.

Kunnalliset terveyspalvelut

YTHS on opiskelijoiden ensisijainen terveyspalvelujen tarjoaja. Sillä ei kuitenkaan ole iltaisin eikä viikonloppuisin palvelua, jolloin vieraspaikkakuntalaisenkin opiskelijan tulee akuuttitapauksissa kääntyä kunnallisen terveyskeskuksen puoleen. YTHS:n ollessa kiinni sinua auttavat:

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös