Yhdenvertaisuus

Yhdenvertaisuus

Yhdenvertaisuusnäkökulma on läpileikkaavasti mukana kaikessa Tamyn toiminnassa ja kannoissa. Tamy vaikuttaa muun muassa sukupuolten tasa-arvoon, esteettömyyteen, saavutettavuuteen ja ylipäänsä kaikenlaisten ihmisten yhdenvertaiseen kohteluun. Tamy järjestää myös yhdenvertaisuuskoulutusta piirissään toimivien yhdistysten toimijoille.

Ylioppilaskunnalla on edustajansa yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmässä. Tamyn legendaariset Naiskulttuuripäivät ovat jo yli 30-vuotinen perinne. Yhdenvertaisuustoimintaa tehdään myös hyvinvointivaliokunnassa. Lisäksi Tamy edistää yhdenvertaisuutta kaikessa vaikuttamistoiminnassaan eri yhteistyökumppanien kanssa.

Kaikissa yliopiston tai ylioppilaskunnan tasa-arvoon tai yhdenvertaisuuteen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä Tamyn hallituksen yhdenvertaisuusvastaavaan tai sosiaalipoliittiseen asiantuntijaan.

Tutustu myös Tamyn yhdenvertaisuussuunnitelmaan, josta löydät Tamyn tavoitteet yhdenvertaisuuden edistämiseksi Tamyn, järjestöjen ja opiskelijoiden keskuudessa. Suunnitelman liitteinä on myös käteviä muistilistoja tapahtumien järjestämiseen ja tiedottamiseen sekä tarkemmat linjaukset esteettömyydestä.

Häirintä ja syrjintä

Tamylla toimii kaksi opiskelijoiden häirintäyhdyshenkilöä, joihin kuka tahansa opiskelija voi ottaa yhteyttä, jos kokee vaikeita tai häiritseviä tilanteita joko opiskelukavereiden, yliopiston henkilökunnan tai jonkun muun kanssa.

Jokainen voi kantaa vastuuta myös koko yhteisön toimintakulttuurista. Häirintää voi ennaltaehkäistä ja torjua esimerkiksi puuttumalla loukkaavaan vitsailuun sellaista kuullessaan.

Molemmat häirintäyhdyshenkilöt tavoitat osoitteesta hairinta@tamy.fi. Lisätietoa löydät Apua häirintään -sivulta.

Saavutettavuus

Tampereen yliopiston saavutettavuusyhteyshenkilölle voi osoittaa kyselyt ja toiveet esimerkiksi tentti- ja luentojärjestelyistä sekä muista opiskelun erityisjärjestelyistä.

Tamyn toimisto sijaitsee osoitteessa Yliopistonkatu 60 A, 2 krs. Ylioppilaskunnan toimiston ovelle pääsee suoraan sisäpihan hissillä. Tamyn kaikki tapahtumat ja kokoukset pyritään järjestämään esteettömissä tiloissa. Voit aina olla yhteydessä tilaisuuden järjestäjään, jos esteettömyyttä ei ole huomioitu. Tamyn sosiaalipoliittinen asiantuntija vastaa kysymyksiin ylioppilaskunnan toiminnan saavutettavuudesta ja kuulee mielellään myös kokemuksia ja kommentteja.

Mikäli yliopiston tai ylioppilaskunnan toiminnassa on ongelmia, voit ottaa yhteyttä yliopiston yhteyshenkilöön tai Tamyn sosiaalipoliittiseen asiantuntijaan. Sosiaalipoliittinen asiantuntija vastaa mielellään kaikenlaisiin kysymyksiin opiskelun arkeen liittyvistä haasteista ja auttaa löytämään vastauksia tarpeen vaatiessa.

Lisätietoja: sopoasiantuntija@tamy.fi.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös