Alussa oli hallinto

Alussa oli hallinto

Ja onneksi niin, sillä eihän niitä hienoimpiakaan tavoitteita saisi hoidettua, ellei olisi organisaatiota, sen (talous)hallintoa, yhteisiä pelisääntöjä ja muita toiminnan raameja. Nämä raamit tulisi olla pystyssä ja mahdollistamassa toimintaa myös tulevassa ylioppilaskunnassa, ja muun muassa tätä varten Tamylla työskentelee hallinto- ja talouskoordinaattori eli meitsi. Tykkään vapaa-ajallani opettaa koulutukseni (musiikkipedagogi AMK) mukaan tuubansoittoa sille tielle harhautuneille. Opiskelijastatus on vielä kuitenkin voimassa, sillä opiskelen maisterivaiheessa hallintotieteitä, todennäköisesti hamaan tulevaisuuteen. Aloitin työt Tamylla toukokuussa ja heti alkuun pääsin painiskelemaan EU:n tietosuoja-asetuksen eli GDPR:n kanssa. Kaikenlaisen älämölön ja lähes paniikinomaisen tunnelman jälkeen elämä yllättäen jatkui myös asetuksen soveltamisen aloittamisen jälkeen niin yritys- kuin yhdistyskentällä.

Tällä hetkellä työpäiväni täyttyvät monenlaisten käytännön ratkaisujen kartoittamisesta uutta ylioppilaskuntaa varten, oli se sitten tilintarkastuspalvelut, sisäinen laskenta, työterveys tai uuden ylioppilaskunnan talousarvio, kaikki käy! Pääsen tietenkin hyppäämään mukaan ylioppilaskuntien yhdistymisen suurempiinkin linjoihin, kun kommentoitaviksi tai ihan vaan luettaviksi ilmestyy tasaisin väliajoin uuden ylioppilaskunnan strategioita, toimintasuunnitelmia, sääntöjä ja niin edelleen. Joskus tulevaisuudessa maisteroituvana hallintotieteilijänä pidän tärkeänä, että uuden ylioppilaskunnan tekstit ja viralliset dokumentit ovat ymmärrettäviä. Haluaisin kovasti välttää kapulakieltä; erilaisten dokumenttien tarkoitushan on ohjata toimintaa ja kertoa toiminnasta jotain myös jäsenistölle. Eli olisi kiva, että niitä ymmärrettäisiin. Vaikka puhallinmusiikkimaailman basistina olen suurten linjojen ystävä, niin sisällöllisten asioiden lisäksi myös (muiden kirjoittamien) tekstien oikolukeminen ja pilkun viilaaminen saavat minussa aikaan sisäisiä ilon läikähdyksiä.

Käytännönläheisenä tyyppinä tykkään konkreettisesta tekemisestä päätetyöskentelyn vastapainoksi. Näin ollen työtehtäviini on kuulunut ihanan toimistosihteerimme Tuiren tuuraukset tarvittaessa tai esimerkiksi pakun vieminen renkaanvaihtoon. Tällä hetkellä tosin taitoni eivät taida riittää pelastamaan pakua kytkimen hajoamisen jälkeen. Ja hei, koko jäsenistö ei ehkä ole huomannut, mutta Tamyn toimiston ikkunat pestiin kesällä! Työnkuvani on siis hyvinkin monipuolinen, joku voisi jopa käyttää termiä sekalainen, ja se muotoutuu jatkuvasti. Tämä on rikkautta!

Tamy on työpaikkana antoisa, ja työtehtävät vaihtelevat päivittäin. Työyhteisö on nuori, eli hassuttelu ja toimistokoiran satunnaiset vierailut toimistolla kuuluvat asiaan. Lisäksi kuitenkin tehdään sisulla ja sydämellä arvokasta edunvalvontatyötä. Arvostan sitä, että pääsen käyttämään hallinto- ja talousopintojen myötä opittuja taitoja tilinpäätösanalyyseistä Finlexin tai EUR-Lexin pläräämiseen aina tilanteen mukaan, eli ei ole mennyt (yliopisto-)oppi hukkaan. Antoisaa ja oppimisen täyteistä syksyä sinulle!

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös