Avoimet ja läpinäkyvät rekrytointiprosessit, kiitos

Avoimet ja läpinäkyvät rekrytointiprosessit, kiitos

Uuden Tampereen yliopiston ensimmäisen rehtorin nimi julkistettiin maanantaina 23.4. Korkeakoulusäätiön hallitus valitsi tehtävään Luonnonvarakeskuksen johtajan, FT Mari Wallsin. Tampereen yliopiston ylioppilaskunta onnittelee valinnasta!

Vaikka lopputulos vaikuttaa hyvältä, itse valintaprosessi suoritettiin todella heikosti avoimuuden, läpinäkyvyyden ja julkisuuslain näkökulmasta. Yhdenkään kandidaatin nimeä ei säätiön hallituksen puolesta tuotu julkisuuteen, eikä yhteisö päässyt keskustelemaan valinnasta laajasti missään vaiheessa. Valintatyöryhmässä oli toki kaksi yhteisön sisäistä jäsentä, mutta hekään eivät voineet tuoda rekrytointiprosessiin liittyviä asioita keskusteltaviksi salassapitosopimuksen vuoksi.

Suljettujen ovien takana suoritettiin myös väliaikaisen konsistorin puheenjohtajan rekrytointi. Tässäkin tapauksessa kyseessä on merkittävä tehtävä uuden yliopiston rakentamisessa, jossa yhteisöllä on oltava sananvaltaa. Hämärän peittoon jätetyt rekrytointiprosessit ja kabinettipäätökset luovat vain lisää epäluottamusta ja tyytymättömyyttä.

Onneksi tämän vuoden aikana tullaan täyttämään vielä muita merkittäviä tehtäviä, joiden kohdalla yliopistoyhteisön asiantuntemusta voidaan hyödyntää laajemmin niin kriteerien laadinnassa, haastattelujen toteuttamisessa kuin rekrytointipäätöstä tehtäessä. Merkittävää valtaa akateemisissa asioissa käyttävän provostin ja vararehtoreiden valintakriteerit on kierrätettävä konsistorin kautta ja dekaanien rekrytointikierroksen osalta käytävä sama keskustelu tiedekuntaneuvostoissa. On sanomattakin selvää, että kaikkia näitä rekrytointeja valmistelevissa ryhmissä on oltava yhteisön tasakolmikantainen edustus.

Uuteen yliopistoon tehtävien rekrytointien on oltava julkisesti haettavissa ja hakijoiden nimet on annettava julkisuuteen. Yhteisöllä on oltava mahdollisuus tutustua vähintäänkin kärkihakijoihin ja esittää näille kysymyksiä ennen rekrytointipäätöksen tupsahtamista yliopiston intraan. Rekrytointipäätökset on tehtävä valintatyöryhmän ja konsistorin keskustelujen ja esityksen pohjalta.

Olkaa hyvä Tampereen korkeakoulusäätiön hallitus, tämä avoimen prosessin malli on vapaasti käytettävissä kaikkiin Tampereen yliopiston rekrytointeihin.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös