Elämää ja edunvalvontaa

Elämää ja edunvalvontaa

Tamyn hallituksessa 2017 sektoreitani ovat olleet sosiaalipolitiikka, toimeentulo, yhdenvertaisuus, ympäristö ja asuminen. Kyseisten sekroteiden parissa työskentely sisältää sosiaalipolitiikan käänteiden tarkkailua, oma-aloitteisuutta sekä rohkeutta huomata ja sanoa äänees mahdollisista yhdenvertaisuuteen liittyvistä ongelmista Tamyn ja yhteistyötahojen sisällä.

Tyypilliseen työpäivään liittyy hallituksen yhteisten tapaamisten lisäksi valtakunnallisen politiikan seuraamista, Suomen ylioppilaskuntien liiton parissa keskustelua sekä usein myös eri lafkojen työryhmissä vaikuttamista. Sopo on kuitenkin vaihtelun aatelia, olen päässyt rekryämään projektityöntekijöitä, järjestämään tapahtumia ja voittamaan järkyttävää esiintymispelkoani pienin askelin rikkoen jäätä aina sen vain verran kun itse haluan.

Tamyn hallitus on minulle ollut ensimmäinen pitkäkestoinen kokopäiväinen työpaikaksi luettava homma. Työelämätaitoni ovat kokeneet näin ollen hurjan kasvun tänä vuonna, tiedän nyt paremmin millainen on hyvä työyhteisö ja mitä se vaatii pysyäkseen yllä. Tiedän paremmin millainen itse olen työyhteisössä ja miten voin kehittää omaa toimintaani.
Olen nyt melkoinen klisee ja sanon että parasta vuodessa ovat olleet muut ihmiset, oma kasvu ihmiseksi sekä se, että sain rohkeutta päätökseenI vaihtaa kokonaan tutkinto-ohjelmaani minkäs muun kuin sosiaalipolitiikan pariin.
Näen että ensi vuonna sektorini ovat erittäin mielenkiintoisia lähestyvien eduskuntavaalien parissa, Koko ylioppilaskuntaliikkeen tulee vaatia puolueita sitoutumaan meille merkittävään yhteiskuntauudistukseen, koulutuslupaus never forget. Ylioppilaskuntien yhdistyminen tulee olemaan merkittävä osa yhdenvertaisuussektoria, kun uutta ylioppilaskuntaa ollaan luomassa tulee yhdenvertaisuusvastaavan olla tuntoaistit tarkkana aivan joka hetkellä. Näen että tämä on tärkeä keino saadaksemme uudesta ylioppilaskunnastamme Suomen parhaan.

Tulipas nyt haikea olo miettiessäni mitä ensi vuonna tapahtuukaan. Ajatuksena houkuttelisi huomattavasti olla yhtä vaikuttavassa asemassa myös ensi vuonna tärkeiden asioiden äärellä, mutta kaikelle on aikansa sekä paikkansa ja nyt on seuraavan vuoro päästä kokemaan uskomaton, opettavainen ja välillä viimeisetkin mehut vievään hallitustyöhön.
Tee hyvin kuka ikinä oletkaan, sopo on hienoa hommaa.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös