Entä jos tänä vuonna…

Entä jos tänä vuonna…

Kesätyönhaku painaa päälle? Ahdistus lisääntyy? Tänä vuonna olisi saatava töitä tai ainakin jotain ”oman alan työtä”. Pitääkö nyt jo aloittaa? Onko CV kunnossa, entä hakemus? Mistähän niitä paikkoja hakisi, kun kuitenkin hakijoita on taas järjettömän paljon ja nipusta on vaikea erottua?

Entä jos tänä vuonna tarttuisit kesätyönhakuun uusin tavoin. Jos tuntuu että kaikki on jo kokeiltu, niin mieti vielä kerran. Aina voi tehdä jotain toisin. Kokeile vaikka seuraavia.

1. Lavenna ”omaa alaa”

Koettele omia mielikuviasi ja ennakkoluulojasi ”oman alan töistä”. Oletko huomaamattasi rajannut joitain tehtäviä tai toimialoja hakusi ulkopuolelle, kun ”eihän humanisti myy” tai ”hallintotieteilijä hakee julkiselle sektorille”. Lavennusta alan urapoluista voi tehdä vaikka töissä.fi -palvelussa.

2. Lähesty työnantajaa uudella tavalla

Yllätä työnantaja ja itsesi kävelemällä suoraan työpaikalle kysymään mahdollisuuksista. Kokeile vastaisiko työnantaja Twitter-viestiin. Entä yllättäisikö tyylitelty paperikirje sähköpostin sijaan? Mitä muita kanavia keksit?

3. Soita ja puhu kaikille

Soita työnantajille, vaikket yleensä soittele vaan laitat hakemuksen vaan menemään. Testaa, miten paljon lisätietoja voit saada, kun juttelet, kyselet ja osoitat kiinnostusta. Työhakemuksen kirjoittaminen saattaa olla piirun verran helpompaa, kun tiedät enemmän kuin ne hakijat, jotka eivät soittaneet. Muista toki peruuttaa kohteliaasti, mikäli työnantaja ei ole juttutuulella.

4. Ota riskejä ja revittele

Tee haustasi tarina, uutinen tai myyntituote. Käytä huumoria, jos se on lajisi. Anna itsesi vapautua kuvitelmasta, että hakemuskirjeellä on joku tietty muoto ja tyyli. Hakemuksen voi aloittaa myös muuten kuin ”Olen 22-vuotias kauppatieteilijä ja haen avoinna olevaa tehtävää…”.

5. Tee työnantajalle tarjous

Mieti, mitä voisit tulevan kesän aikana tehdä tämän työnantajan tai toimialan hyväksi. Tee rohkea tarjous, jonka sisältö ja aikataulutus houkuttaa työnantajaa. Ole valmis neuvottelemaan toimeksiannon sisällöstä ja muodosta. Voihan kesätyötä tehdä niin palkkatyössä kuin vaikka yrittäjämäisesti laskutuspalvelun avulla (tutustu esim. Työt Rahaksi, Ukko tai Odeal).

Tai keksi jotain ihan muuta. Tärkeää on tehdä analyysiä edellisten vuosien kesätyönhausta – mikä toimi ja mikä ei. Tämän pohjalta voi tehdä uusia suunnitelmia tai jatkaa hyväksi havaitulla tyylillä tänäkin vuonna.

Tsemppiä kesätyönhakuun!

 

Mia Simpanen

yhteyskoordinaattori

Tampereen yliopiston työelämäpalvelut

http://www.uta.fi/opiskelu/tyoelama/

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös