Fiiliksiä hallitusarjen keskeltä

Fiiliksiä hallitusarjen keskeltä

Pohdin pitkään, että mistä kirjoittaisin hallitusblogini. Päädyin siihen, että voisin ihan fiilispohjalta kirjoitella erilaisia juttuja esimerkiksi siitä, mitä kaikkea olen touhuillut tässä viime viikkojen aikana.

Maaliskuussa ennen pääsiäislomaa oli hurja kiire koko ajan. Tampereen ulkopuolella tuli käytyä paitsi SEKSMYY-tapaamisessa (SEKSMYY = Suurten etelä- ja keskisuomalaisten monialayliopistojen ylioppilaskunnat) Turussa ja SYL:n sosiaalipolitiikan sektoritapaamisessa Helsingissä, myös tapaamassa Porin ylioppilasyhdistys Pointeria. Näiden lisäksi aikaa kului lähinnä rekrytointeihin. Olin samanaikaisesti rekrytoimassa sekä sosiaalipoliittista asiantuntijaa että uuden yliopiston konsistorin opiskelijajäseniä, joten hakemuksien ja haastatteluiden läpikäymiseen kului runsaasti tunteja. Ehkä huippukohta näissä rekryprosesseissa oli se konsistorin valintatyöryhmän kokous, joka kesti kuusi ja puoli tuntia. Lopulta konsistoriin saatiin kuitenkin valittua varsin pätevä opiskelijajoukko ja uudeksi sopoasiantuntijaksi löytyi mahtava Milka, eli kannatti käyttää aikaa!

Traaginen takaisku hallitukselle sattui, kun vakiolounaspaikkamme Juvenes ja Vegebar suljettiin vesivahingon vuoksi useaksi kuukaudeksi. Alkuvuonna muodostunut rutiini kävellä Juvenekselle päivittäin kello 11 mureni, eikä sopeutuminen nykytilanteeseen ole ainakaan vielä oikein tapahtunut, vaan joka päivä lounaalle lähtiessä joudumme käyttämään ylimääräistä energiaa ruokapaikkaa valitessamme. Toivottavasti uudet rutiinit kuitenkin muodostuvat lähiviikkoina!

Viime viikon aikaavievin työtehtäväni on ollut Koko kampus kirppistelee -kirpputorin järjestäminen yhdessä Interaktio ry:n kanssa. Kirppiksellä oli opiskelijoiden myyntipöytien lisäksi ruokahävikkiä käsittelevän tutkimusryhmän Wastebusterin, WWF:n sekä Nextiilin pisteet. Kirppiksestä jäi todella hyvä jälkimaku, sillä – harvinaista kyllä – olen saanut siihen liittyen vain positiivista palautetta. Saattaakin olla, että kirppis järjestetään uudelleen syksyllä!

Viime viikolla oli myös ensimmäinen Tamyn ja TTYY:n toimistojen edunvalvontatapaaminen. Tapaamiseen oli siis kutsuttu kaikki toimistojen sosiaalipoliittisten, koulutuspoliittisten ja kansainvälisyyssektorien toimijat. Käsittelyssä oli uuden ylioppilaskunnan edunvalvonnan toimintamalli ja se, miten edunvalvonta tulee toimimaan keväällä 2019. Keskusteluissa pohdittiin esimerkiksi sitä, missä vaiheessa uuden ylioppilaskunnan strategia ja linjapaperi tehdään. Uuden ylioppilaskunnan syyskuussa valittavalle edustajistolle jää näihin dokumentteihin liittyen paljon päätettävää, eli nyt jos koska kannattaa alkaa harkita edariin hakemista!

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös