Finanssia ja välittämistä

Finanssia ja välittämistä

kaupallinen yhteistyö

Olen Henry Viljanen ja toimin sijoitusneuvojana OP Tampereen Hervannan konttorissa. Finanssialalle ja pankkiin minut veti kiinnostus sijoitusmarkkinoihin.  Opiskelin kansantaloustieteitä ja valmistuin kesällä 2013 Glasgown yliopistosta. OP Tampereessa aloitin vuonna 2014 kesätöistä ja kassapalvelutehtävistä, niin kuin moni muukin kollegoistani.

bty
Henry Viljanen

Kassapalveluissa rakennetaan finanssiuralle vahva perusta, niin käytännön pankkityöstä kuin asiakaspalvelusta. Hoidin monenlaisia päivittäisiä raha-asioita, kohtasin hyvin erilaisia ihmisiä ja opastin asiakkaita sähköisten palveluiden käytössä.  Tämän kokemuksen turvin siirryin huolehtimaan ajan varanneiden asiakkaiden jo hiukan enemmän aikaa ja paneutumista vaativista raha-asioista: perustin asiakkuuksia, aloitin säästösopimuksia ja myönsin pieniä luottoja asiakkaiden tarpeisiin.

Nyt sijoitusneuvojana etsin asiakkailleni sopivimpia ratkaisuja heidän oman varallisuutensa kasvattamiseksi. Toiset haluavat käydä itse kauppaa pörssissä kun taas toiset päätyvät yksinkertaiseen avaimet käteen -ratkaisuun. Tykkään kannustaa asiakkaita kokeilemaan uusia säästämisen muotoja ja monelle pitkään vain tileille

säästäneille on jännä paikka alkaa sijoittamaan varojaan rahastoihin ja osakkeisiin.

Digitalisoituvalla finanssisektorilla panostamme OPssa paitsi toimiviin sähköisiin asiointikanaviin, myös laadukkaaseen asiakas- ja palvelukokemukseen. Verkkoneuvottelussa asiakkaan täytyy saada kokea tapaamisemme yhtä sujuvaksi ja onnistuneeksi kuin livenä tavatessa. Paitsi finanssiosaamista, pankkityössä vaaditaan myös ”ihmisosaamista”, kykyä löytää yhteinen aaltopituus erilaisten ihmisten kanssa. Tarvitaan siis aitoa välittämistä asiakkaasta.

Finanssiala, niin kuin moni muukin, on murroksessa. Sähköiset palvelut eivät kuitenkaan voi syrjäyttää keskustelua asiantuntijan kanssa. Pankissa olemme läsnä ihmisen arjessa ja elämän isoissa askeleissa, kuten oman kodin ostamisessa. Koulutetuille ja asiakaslähtöisillä, hyvällä asenteella oleville tekijöille löytyy siis merkityksellistä työtä finanssialalta jatkossakin. Jos sinulla on kysyttävää pankkialasta tai haluat vinkkejä tai tietoa, ota rohkeasti yhteyttä!

 

– Henry, henry.viljanen@op.fi

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös