Järjestöjen pyörteissä

Järjestöjen pyörteissä

Tamyn järjestövastaava Paula Saarinen ja TTYY:n järjestövastaava Paula Sajaniemi

Tämä blogi on pakko aloittaa lyhyen narratiivin kautta: järjestöjen kautta löysin itseni. Olen saanut kunnian toimia Tamyn viimeisen hallituksen viimeisenä järjestövastaavana. Korostan sanaa KUNNIAN. Oma näkemykseni on, että järjestöt ovat tärkeimpiä sekä näkyvimpiä opiskelijakultuurin ja yhteisöllisyyden rakentajia yliopistoissa. Ylioppilaskunnan rooli yhteisöllisyyden näkökulmasta on toki merkittävä, mutta let’s face it: ilman järjestöjä ja opiskelijayhteisöä ei ole olemassa ylioppilaskuntaa.

Järjestövastaavana olen päässyt näkemään läheltä erilaisia järjestöjä ja järjestökulttuureja. Jokaisella järjestöllä on omaleimainen kultuurinsa, joka on muodostunut erilaisten seikkojen vuoksi sellaiseksi kuin se nyt aktuaalisesti esiintyy tässä hetkessä. On erittäin helppoa osoitella sormella asioita, joita emme ymmärrä ja kategorisoida ne mustavalkoisesti hyviksi tai pahoiksi. Paljon osoittelua vaikeampaa on sukeltaa syvälle järjestöjen kultuureihin, käydä rohkeaa dialogia ja yrittää aidosti ymmärtää taustasyitä erilaisten kultuurien rakennuspalikoina. Uuden tammikuussa aloittavan ylioppilaskunnan järjestökentällä tulee toimimaan yli 150 järjestöä. Meillä tulee olemaan uudessa ylioppilaskunnassa erittäin moninainen ja erilaisia järjestökultuureja täynnä oleva järjestökenttä, josta jokainen järjestö varmasti löytää paikkansa.

Uuden ylioppilaskunnan edustajistovaalit käydään syksyllä, ja se aloittaa toimintansa välittömästi vaalien jälkeen. Uuden ylioppilaskunnan edustajisto on ylioppilaskunnan korkein päättävä elin. Jos haluat vaikuttaa uuden ylioppilaskunnan asioihin, niin hae edustajistoon! Edustajistossa toimineena voin lämmöllä suositella ehdokkaaksi lähtemistä. On paljon mielekkäämpää olla siellä missä konkreettisesti vaikutetaan ylioppilaskunnan asioihin, kuin esimerkiksi ruikuttaa ja lietsoa pelkoja Jodelissa. Kannustaisin valitsemaan vaikuttamisen ja ennakkoluulottoman dialogin.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös