Kuulumisia konsistorin kokouksista: puoliväli häämöttää!

Kuulumisia konsistorin kokouksista: puoliväli häämöttää!

Konsistorin kokousmaraton jatkuu kesän lähestyessä, mutta viimeinkin olemme saavuttaneet puolivälin. Konsistori työskentelee todella aktiivisesti kokouksissa ja myös niiden ulkopuolella. Yhteisön äänen on kuuluttava, kun tehdään yliopiston ja yhteisön jäsenten tulevaisuuden kannalta merkittäviä päätöksiä.

Konsistori on käsitellyt jo mielettömän määrän asioita, mutta tahti ei hiivu ennen kuin lomat alkavat. Konsistorin on tarkoitus vielä muun muassa sijoittaa tutkinto-ohjelmat tiedekuntiin, käydä laaja keskustelu tutkintosäännöstä sekä valita hallituksen valintaa varten nimityskomitea.

Tutkinto-ohjelmien sijoittaminen tiedekuntiin on mielestäni osoittanut sen, kuinka arvokasta päätöksenteon kannalta yhteisön aktiivisuus on. Tiedekuntarakenne ja siihen liittyvä valmistelu herätti laajaa keskustelua yhteisön keskuudessa jo viime vuoden lopulla, mutta silloin päätöksentekijät eivät kuunnelleet yhteisöä tarpeeksi. Konsistori on puolestaan työstänyt tutkinto-ohjelmien sijoittumista huomioiden yhteisön mielipiteen. Päätöksiä ei voida tehdä sokeasti huomioimatta alan asiantuntijoita, jotka monissa tilanteissa löytyvät omasta yhteisöstämme.

Viimeisimmissä kokouksissa konsistori on keskustellut paljon hallituksen nimittämisestä. Itse nimittämisprosessi on käynnistetty, mutta matkalla on vielä paljon selvitettävää ja sovittavaa ennen kuin pääsemme päätökseen asti. Hallituksen nimittämisprosessi kuvaa, millaisia näkemyseroja erilaisista taustoista tulevilla ihmisillä voi olla. Uskallan väittää, että nimittämisprosessi ja uusi hallitus tulee määrittämään omalta osaltaan, millainen uudesta yliopistosta tulee ja kuinka pitkälle voimme kehittyä. Yhteisön pitää pystyä luottamaan uuteen hallitukseen, jonka on tehtävä vaikeita ja rohkeita päätöksiä yliopiston edun nimissä. Toivon, että poikkeus vahvistaa säännön.

Tiina Mikkonen

Konsistori on käsitellyt viime kokouksissaan myös

  • tutkintosääntöä, joka on tarkoitus saada lähes valmiiksi ennen lomille jäämistä
  • tutkimukseen liittyviä asioita, kuten tenure track -mallia ja avoimen tieteen ja tutkimuksen linjauksia.

Konsistorin materiaalit löytyvät avoimesti TAMK-wikistä.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös