Kuumaa kehyä

Kuumaa kehyä

Viime viikolla saapunut lämpöaalto on ilahduttanut myös Tamyn hallituslaisten mieltä. Miten ihanaa onkaan viettää taukoa kahvihuoneen sijasta Sorsapuistossa jäätelöä syöden!

Ei lämmin kuitenkaan luita riko, eikä aherrus toimistolla lakkaa helteen takia. Nyt eletään erityisesti kehitysyhteistyösektorin kannalta jännittäviä aikoja sillä juuri tänään, 14.toukokuuta, jätämme uuden hankehakemuksemme ulkoministeriölle.

Mistä on kyse? Tamylla on pitkään kerrytettyä asiantuntemusta kehitysyhteistyöstä, jota ylioppilaskunta on tehnyt kymmenien vuosien ajan Intiassa. Kun Intian hanke viime vuonna loppui, olemme siirtäneet fokuksemme Tansaniaan. Olemme kevään ajan työstäneet uutta hankehankemusta ja kehittäneet projektisuunnitelman nimeltä ”Ecological Sanitation and Awareness-Raising in Dar-es-Salaam and Morogoro”. Kyseessä on erityisesti naisten ja tyttöjen oikeuksiin keskittynyt sanitaatiohanke. Tavoitteena on sekä parantaa fasiliteetteja (eli rakentaa käymälöitä) ja luoda muutosta sanitaatiokäytökseen. Sanitaation parantamiselle on paikkansa, sillä noin 80 prosentilla Dar-Es-Salaamin asukkaista ei ole pääsyä kunnollisen sanitaation pariin. Tyttöjen oikeuksiin sanitaatiossa tulee keskittyä esimerkiksi siksi, että kunnolliset saniteettitilat ja esimerkiksi vessat, joissa on ovi, helpottavat huomattavasti tyttöjen mahdollisuutta käydä koulua. Hyvät saniteettitilat ovat ehdottomasti linkittyneet myös puhtaaseen juomaveteen.

Yksi hankkeen työstämisen erityisen mukava osa on ollut sitä varten kerätty opiskelijatyöryhmä, jossa on ollut aktiivisia osallistujia sekä Tamylta että TTYY:ltä. Tavoitteena on liittää hankkeeseen myös opetus- ja tutkimusyhteistyötä yliopiston kanssa, joten koko hankkeen suunnittelun ajan ollut tarkoituksena toteuttaa yhteistä projektia, jossa löytyy kiinnostavia osa-alueita monien eri alojen opiskelijoille. Olen välillä jännittänyt, miten se toteutuu käytännössä. Kävin viime viikolla puhumassa hankkeesta TTYY:n edustajistolle, ja ilokseni kaikki kuulemani palaute oli positiivista! On mahtavaa huomata, että globaali vastuu ja kehitysyhteistyö ovat aiheita, jotka ovat opiskelijoiden mielestä tärkeitä. Hankkeessa mukana olleista opiskelijoista on myös ollut suunnattomasti hyötyä. Kiitos teille, jos satutte tätä lukemaan!

Jos siis hakemuksessamme on kaikki kunnossa, tähdet ovat kohdallaan ja meillä vähän onnea matkassa, pystymme aloittamaan kolmen vuotta kestävän projektin ensi vuonna ulkoministeriön hanketuella kansalaisjärjestöille. Kuten ennenkin, Tamyn tekemä kehitysyhteistyö rahoitetaan pääasiassa ulkopuolisella tuella ja vapaaehtoisilla kehitysyhteistyömaksuilla. Ei siis suinkaan jäsenmaksurahoilla, vaikka joku välillä sellaista huuteleekin.

Muistathan juoda runsaasti vettä lämpimällä säällä! Samaten muistathan miettiä välillä myös sitä, että mahdollisuus juoda puhdasta vettä on valitettavasti tässä maailmassa aika iso etuoikeus.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös