Miksi äänestää edarivaaleissa?

Miksi äänestää edarivaaleissa?

Tätä blogia kirjoittaessani istun Päätalon aulassa uuden ylioppilaskunnan ensimmäisten edustajistovaalien äänestyspisteellä. Tässä tilanteessa onkin luontevaa kirjoittaa siitä, miksi edustajistovaaleissa kannattaa äänestää.

Nyt käytävissä vaaleissa valitaan ensimmäinen edustajisto uuteen Tampereen ylioppilaskuntaan. Uudella edustajistolla on tämän syksyn aikana edessään lukemattomia suuria päätöksiä, jotka vaikuttavat ylioppilaskunnan toimintaan. Tuleva edustajisto päättää esimerkiksi järjestöavustusten jakotavasta ja niiden määrästä, ylioppilaskunnan hallituksen valintatavasta ja siitä, tuleeko ylioppilaskunnalla jatkossa olemaan omaa mediaa, eli Aviisin kohtalosta.

Nyt syntyvä uusi ylioppilaskunta edustaa jatkossa 18 000 yliopisto-opiskelijaa, eli on Suomen toiseksi suurin ylioppilaskunta. Siksi sen linjoilla tulee olemaan paljon merkitystä opiskelijaliikkeen tekemässä kansallisessa edunvalvonnassa. Uudella edustajistolla on valta päättää näistä linjoista. Edaattoreilla on siis rutkasti vaikutusvaltaa!

Tätä blogia tähän saakka luettuasi aikaa on jo kulunut enemmän kuin itse äänestämisessä kestää. Klikkaahan siis äänestämään tästä linkistä: https://vaalit.uta.fi/tampereenylioppilaskunta/.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös