Minna Canthin arvoitus

Minna Canthin arvoitus

Tapahtumavastaavan arki ennen vappua on ollut varsin vauhdikasta ja sattumusrikasta. Suurin osa Vappuviikkojen suunnittelusta ja markkinoinnista on ollut hallituksen tapahtumavastaavalla. Erityisesti vappuviestinnän lisäksi työtä tuottavat Tamyn omat vapputapahtumat: Pride-sitsit, Vappusimat ja vappuaaton tapahtumien suunnittelu.

Tänä vuonna erityistä kenttätyötä on vaatinut Minna Canthin patsaan kukituksen suunnittelu. Huhtikuun alussa selvisi, että Tamyn kantakukkakauppa on lopettanut, ja siinä samalla ohjeet kukkaseppeleen valmistuksesta kadonneet. Useiden tuntien, Tamyn pölyisten arkistojen selauksen ja monien eri tietolähteiden hyödyntämisen jälkeen toimiston väki totesi yksimielisesti, ettei Minnan pään strategisista mitoista tai kukkaseppeleen halkaisijasta ole mitään tietoa aiemmilta vuosilta.

Minnan päänympäryksen selvittäminen jäi siis tapahtumavastaavan harteille, ja seuraavalta viikolta varasinkin ajan asian tutkimiseen. Tutkimusretki patsaan luokse tuli siinäkin mielessä tarpeeseen, että tämän jälkeen mystisen tasa-arvoa huokuvan muistomerkin sijainti olisi huomattavasti tutumpi vappuaattona. Kun saavuin patsaan luokse, yllätyin suuresti patsaan korkeudesta ja totesin olevani huomattavan epäurheilullisesti pukeutunut tulevaan kiipeilysuoritukseen. Nouseminen parin metrin korkeuteen onnistui kuitenkin yllättävän helposti, vaikka märän sään takia liukkaus aiheutti joitain minisydänkohtauksia. Siinä sitten seisoskelin ja yritin keltaisessa sadetakissani olla herättämättä huomiota. Kuitenkin samalla jouduin kymmenien Hämeenpuistoon eksyneiden turistien valokuvaamaksi.

Lopulta kaivoin mittanauhan esiin ja asettelin sen Minnan pään ympäri. Lukemaksi tuli noin 85cm. Kun tämä tieto oli saatu, pääsin viimeinkin tilaamaan kukkaseppeleen. Tänä vuonna Tamyn hallitus ottaa kantaa kukkaseppeleen väreissä Tampereen ratikkakeskusteluun.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös