Mokailemalla oppii

Mokailemalla oppii

Olen ollut Tamylla viestintäharjoittelussa vähän yli kaksi kuukautta. Vähän harmittaa jo nyt, että minun täytyy joulukuussa lopettaa ylioppilaskunnassa työskentely tältä erää, koska harjoittelu on tähän mennessä ollut paitsi älyttömän opettavainen myös hurjan mieluisa.

Harjoittelijan hommat ovat olleet hyvin samanlaisia kuin viestintäasiantuntijalla ja viestinnästä vastaavilla hallituslaisilla: tavalliseen työpäivään kuuluu muun muassa somepostausten tekoa, tulevan viestinnän suunnittelua sekä nettisivujen päivittämistä. Olen päässyt opettelemaan vähän graafista suunnitteluakin, mikä on ollut tällaiselle kuvataideharrastajalle ja  Photoshop-amatöörille erittäin mieluisaa. Mikään määrä yliopiston kursseja ei voisi korvata tällaista oppimiskokemusta.

Mokailemaankin olen päässyt: edarivaalipaneelin streami tuli omalta Facebook-tililtäni Tamyn tilin sijaan, ja pari kertaa etukäteen suunniteltu somepostaus on unohtunut. Kerran onnistuin muokkaamaan edarivaalien nettisivuja niin, etteivät ne hetkeen toimineet ollenkaan. Kaikesta on kuitenkin selvitty hengissä, eikä maailmakaan ole toistaiseksi loppunut. Mokista ja kommelluksista oppii sitä paitsi yleensä enemmän kuin siitä, kun kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Työyhteisönä Tamy on ollut aivan huippu. Ilmapiiri on myönteinen ja kannustava silloinkin, kun deadlinet kaatuvat niskaan ja kaikki ei mene ihan putkeen. Sen eteen tehdään selvästi myös töitä, eikä mukavan fiiliksen oleteta syntyvän itsestään – esimerkiksi työkavereiden kehumiseen panostetaan tarkoituksella. Tämä on ollut viestintään liittyvien asioiden ohella ehkä tärkein asia, jonka olen harjoitteluni aikana oppinut.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös