Poikkisektoriaalinen prototyyppi

Poikkisektoriaalinen prototyyppi

Nimi: Janne Kajander
Opiskeluala: Puheviestintä
Sektorit Tamyn hallituksessa: Koulutuspolitiikka, viestintä & kansainväliset asiat

En usko, että ikinä aiemmin Tamyn hallituksessa on yritetty laittaa koulutuspolitiikkaa, viestintää ja kansainvälisiä asioita yhden hallituslaisen vastuulle. No, me koitettiin, ja oman täysin objektiivisen arvion mukaan hyvin meni.

Jos koko hallitusvuosi olisi tiivistettynä yhteen vuorokauteen, se näyttäisi jotakuinkin tältä:

07:30 Herätys
08:00 Herääminen parin torkun jälkeen
09:00-11:00 Hallituksen kokous
11:00-12:00 Lounas Juveneksen vegebaarissa
12:00-13:00 Tampere3-tapaaminen kansanedustajan, ainejärjestön hallituslaisen kanssa tai TTYY:n ja Tamkon kanssa
13:00-14:00 Mielipidekirjoituksen kirjoittamista Aamulehteen, aiheena lukukausimaksut ja maksuton koulutus
14:00-15:00 Koulutus edunvalvontaviestinnästä ainejärjestöaktiiveille
15:00-16:00 Johtosäännön ja strategian luomista uudelle yliopistolle
16:00-17:00 Viestintästrategian ja viestintäsuunnitelman tekemistä
17:00-18:00 Kaikesta toiminnasta viestimistä Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa
18:00-23:59 Vuosijuhlissa

Parasta hallituksessa olemisessa on ollut ehdottomasti toiminnan, aiheiden ja työn monipuolisuus. Olen kiinnostunut kaikesta, ja haluan tietää kaikesta kaiken. Osittain juuri sen vuoksi haalinkin itselleni kolme laajaa ja melko työlästäkin sektoria. Tämä ratkaisu kuitenkin sopi juuri minulle, sillä pääsin käsittelemään, kehittämään ja ratkaisemaan asioita laajalla näkökulmalla. Oman työn tarkalla aikatauluttamisella ja koordinoidulla yhteistyöllä muun toimiston kanssa olen päässyt tekemään tarkoituksenmukaista edunvalvontaa, viestimään ymmärrettävästi sekä parantamaan maailmaa sen pienen riikin verran.

Vuoden aikana olen kehittynyt usealla osaamisalueella ja erityisesti oppinut vaikuttamaan, käyttämään Adoben ohjelmia, live-striimaamaan, valokuvaamaan, käyttämään sähköistä kalenteria (tai kalenteria ylipäänsä) ja neuvottelemaan. Lisäksi olen tarkemmin ymmärtänyt mikä ympäröivässä yhteiskunnassa sekä maailmassa on opiskelijan näkökulmasta vialla, ja mitä asialle pitäisi tehdä.

Ensi vuonna koulutuspoliittisella sektorilla juntataan Tampere3-asiat mahdollisimman valmiiksi, riippuen esimerkiksi eduskunnan päätöksistä lainsäädännön suhteen. Lisäksi opiskelijavalintauudistus nostaa päätään.
Viestintäsektorilla viestitään. Kyllä, näin on, viestintä viestii. Ja viestitään muuten enemmän, saavutettavammin, kauniimmin ja paremmin kuin koskaan. Sillä paljon on hähmäisyyttä ja epämääräisyyttä Tampere3:ssa vielä ensi vuonnakin, ja ylioppilaskunnatkin (Tamy & TTYY) yhdistyvät yhdeksi. Isoimpana projektina tulee olemaan uuden ylioppilaskunnan brändin luominen.

Kv-koulutuspolitiikan puolella työtunteja menee edelleen lukukausimaksujen vaikutusten seurantaan, lukukausimaksujen poistamiseen ja maksuttoman koulutuksen edistämiseen.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös