Säännöllisen epäsäännöllistä ja varmasti vaihtelevaa

Säännöllisen epäsäännöllistä ja varmasti vaihtelevaa

Moro! Olen Mikko ja työskennellyt kuluneen vuoden Tamyn hallituksen puheenjohtajana. Puheenjohtajan tehtävänkuva on laaja, mutta yleisesti ottaen puheenjohtaja vastaa hallituksen toiminnasta, toimii ylioppilaskunnan kasvoina, hoitaa sidosryhmäyhteistyötä sekä johtaa koko toimiston väkeä yhdessä pääsihteerin ja varapuheenjohtajan kanssa.

Kaiken kaikkiaan aivan rutiininomaista työpäivää ei näissä hommissa näe ja joskus tehtävälistan koostumus voi muuttua aivan yllättäen samankin päivän aikana. Aamusella kotoa lähtiessä ei aina arvaa mitä päivä voi tuoda tullessaan ja kalenteriin merkattujen menojen lisäksi tulee usein yllätyksiä, jotka on sovitettava aikatauluihin mukaan.

Toistuvia elementtejä kalenterissa toki on, sillä hallituksen kesken olemme koolla kolme kertaa viikossa. Kokousasioiden käsittelyn lisäksi jaamme paljon tietoa ja suunnittelemme tulevia viikkoja yhdessä. Tietomäärä ajankohtaisista asioista on jatkuvasti valtava, joten tiivis sisäinen viestintä hallituksen ja työntekijöiden kesken on olennaista. Puheenjohtajana tärkeää on hahmottaa isoa kuvaa ja suunnitella toimintaa useiden viikkojen ja kuukausien päähän.

Johtamisessa ei koskaan ole valmis, mutta koen että tämän vuoden aikana olen kehittynyt siinä huomattavasti. Lisäksi on todettava, että esillä olemista ja esiintymistä on oppinut myös kosolti. Työn monipuolisuus on lisännyt itsevarmuutta ja sopeutuvuutta erilaisiin ryhmiin, tilanteisiin ja työtehtäviin.

Parasta on ollut työyhteisö, jossa olen saanut olla mukana; uskon että näitä hommia tulee ikävä. Seuraajani eli Tamyn historian viimeinen puheenjohtaja pääsee toden teolla ainutlaatuiseen ja merkittävään tehtävään. Kuten muukin ylioppilaskuntatoiminta, on ponnistus kuitenkin kaikkien yhteinen. Vaikka matka voikin olla paikoitellen mutkikas, uskon että uuteen yliopistoon saadaan mitä mainioin ylioppilaskunta.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös