Sekalaista sektoritoimintaa

Sekalaista sektoritoimintaa

Omia sektoreitani tänä vuonna ovat olleet tuutorointi, kansainväliset asiat ja kehitystyö. Sektorit ovat toisistaan hyvinkin erillisiä, joten olen päässyt tekemään niin tapahtumajärjestämistä, koulutuspoliittisia kannanottoja, työntekijärekrytointia, järjestöyhteistyötä, ja kaiken maailman askartelua siinä sivussa. Tärkeä osa on myös ollut yhteistyö yliopiston toimijoiden kanssa.

Keskimääräiseksi työpäiväksi voisin kuvailla seuraavaa: jonkinlainen tapaaminen hallituksen kesken, sähköpostinvaihtoa sovittujen asioiden varmistamiseksi ja uusien järkkäilyksi, erinäisten dokumenttien kirjottelua, oman sektorin valiokunnan/vastaavien kanssa yhteydenpitoa usein facebookin kautta, ajatustenvaihtoa palaverin tai vapaan keskustelun muodossa asiantuntijoiden kanssa, sekä tietenkin muiden tsemppaamista ja yleistä hölinää töiden lomassa.

Hallitusvuosi on ollut työ- ja opiskelu-urani haastavin, ja tärkein oppi on ollut oman rajallisuuden ymmärtäminen. Olen sata lasissa -tyyppi, mutta kun on miljoona rautaa tulessa, on pakko joskus tyytyä 80-prosenttiseen suoritukseen. Monet edunvalvontahaasteet on niin isoja, että niitä pystyy edistämään vain senttejä kerrallaan, ja valmista tulee vasta pitkän ajan päästä. On siis ollut pakko oppia iloitsemaan myös pienistä edistysaskelista.

Ehdottomasti siisteimpiä juttuja on ollut myös eri rekryissä mukana olo. Olen oppinut siitä paljon omaa työnhakua varten ja on huikea fiilis voida tarjota paikkaa innostuneelle ja osaavalle tyypille. Ehdottoman tärkeä oppi on myös ollut se, että asiat tapahtuvat hitaasti syystä. Oon monessa kärsimätön, mutta asioita päätettäessä on must ottaa kaikkien asianosaisten mielipide huomioon ja tehtävä oikeesti kompromisseja. Pienistäkin asioista käydyissä keskusteluissa on monesti tullu esiin korvaamattoman tärkeitä huomioita.
Ensi vuonna suunnitellaan tuutorointia uuteen ylioppilaskuntaan. TTYY:n malli on erilainen kuin meillä, ja nää palikat pitää saada sopimaan yhteen. Kehyssä suunnitellaan uus hanke, ja tässäkin teekkarit on isosti mukana. Omasta mielestä siitä on tulossa yks siisteimmistä yhteistyökuvioista. Kv-sektorin edunvalvonta on pitkäjänteisempää, ja siellä jatkuu lukuvuosimaksuvaikuttaminen.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös