Tamyn Tampere3-uutiskirje, syys-lokakuu 2016

Tamyn Tampere3-uutiskirje, syys-lokakuu 2016

Tampere3-hankkeessa eletään poikkeuksellisen mielenkiintoisia aikoja. Tamyn Tampere3-uutiskirjeessä tällä kertaa:

  • Aikataulu ja rahat tapetilla 
  • Nimiehdotus esiin
  • Opetuksen kehittämisen työpajojen materiaalit TAMK-wikissä 
  • Tampere3-yhteisölehti 

 

Aikataulu ja rahat tapetilla

Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) hallitus julkaisi torstaina 22.9. kantaaottavan tiedotteen, jossa Tampere3-prosessiin penättiin lisäaikaa ja -rahoitusta sekä otettiin kantaa tulevan yliopiston johtamismalliin. Tähän mennessä hankkeen tavoiteaikatauluissa on puhuttu vuodesta 2018, mutta TTY:n hallituksen arvion mukaan uusi yliopistokonserni voisi aloittaa toimintansa vasta vuonna 2020.

Tiedote tuli mitä ilmeisimmin yllätyksenä muille hankkeen parissa toimiville. Tampereen yliopiston ylioppilaskunta kommentoi asiaa tuoreeltaan heti samana päivänä ja tarttui erityisesti johtamismallikysymykseen. Asiaan tarttuivat ripeästi myös Aviisi sekä Aamulehti.

Opetus- ja kulttuuriministeriö, jolle vaatimukset kohdistettiin, ei ole ottanut asiaan julkisesti kantaa. Hankkeen tulevaisuus täsmentynee kuitenkin lokakuun aikana. Tampereen yliopiston hallitus kokoustaa 7.10. ja OKM:n nimittämä hankkeen ohjausryhmä 14.10. Toistaiseksi Tampere3-valmistelutyö jatkuu muun muassa uuden säätiöyliopiston johtosääntöä muotoilevassa työryhmässä. Tamylle yliopistoyhteisön osallistumismahdollisuudet ja yliopistodemokratian toteutuminen ovat edelleen uuden yliopiston ytimessä.

 

Nimiehdotus esiin

Tampereen teknillisen yliopiston hallituksen kokouksessa syyskuun lopulla oli käsittelyssä edellä mainittujen vaatimusten lisäksi uuden yliopiston nimi. TTY:n hallitus totesi päätöksessään, että sopiva uuden säätiöyliopiston nimi olisi Tampereen uusi yliopisto ja englanninkielinen nimi Tampere University. Hallituksen puheenjohtaja valtuutettiin sopimaan tästä vaihtoehdosta muiden osapuolien kanssa.

Tampereen yliopiston hallitus ottaa nimiasian käsittelyyn kokouksessaan 7.10. Asiasta uutisoi Aviisi. Nimeä ei siten ole vielä virallisesti päätetty, eikä Tampere3-hankkeen johto ole ottanut asiaan kantaa.

 

Opetuksen kehittämisen työpajojen materiaalit TAMK-wikissä

Uuden yliopistosäätiön perustamisen ympärillä jatkuvan kuohunnan ohella Tampere3-aiheista pohjatyötä on koottu yhteen paikkaan saataville. Keväällä ja syksyllä 2016 järjestettyjen Tampere3-hankkeen opetuksen kehittämisen työpajojen muistiot, alustukset ja esitykset löytyvät nyt TAMK-wikistä. Opetuksen kehittämisen työpajoissa käsiteltäviä teemoja olivat:

  • Osaamisperustaisuus, oppimisen arviointi ja työn opinnollistaminen
  • Digitalisaatio ja teknologian hyödyntäminen oppimisessa
  • Koulutuksen johtaminen ja pedagoginen johtaminen
  • Työelämäyhteydet ja innovaatiot, tutkimuksen ja kehittämistyön hyödyntäminen oppimisessa
  • Uudenlainen opettajuus Tampere3:ssa
  • Yhteistyö toisen asteen ja peruskoulujen kanssa

Mikäli nämä aihepiirit kiinnostavat, kannattaa käydä vilkuilemassa. Käsiksi materiaaleihin pääsee haka-loginin kautta omilla peruspalvelutunnuksilla.

https://wiki.tamk.fi/pages/viewpage.action?pageId=84248643

 

Tampere3-yhteisölehti

Ensimmäinen Tampere3:n henkilöstölle ja opiskelijoille suunnattu sisäinen yhteisölehti on julkaistu hiljattain. Lehti kertoo Tampere3:n ajankohtaisesta työstä ja Tampere3:n tekijöistä. Lehteen pääsee käsiksi haka-loginin kautta osoitteessa https://www.tampere3.fi/tampere3/fi/etusivu/2016/1.

 

**

Mikko Lampo, koulutuspolitiikka, jatko-opiskelijat

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös