Töihin vai unelmahommiin

Töihin vai unelmahommiin

Tuttu yrittäjä haki lisävahvistusta yritykseensä. Hän etsi opinnäytetyö- tai työharjoittelupaikkaa vailla olevia opiskelijoita ja laittoi viestejä useisiin kanaviin mm. suoraan työharjoittelusta vastaaville tahoille.

Yrityksellä oli ohjelmistoalan töistä kiinnostuneelle tekijälle hommia ja mahdollisuus päästä tekemään kaikkea muuta kuin kahvinkeittoa, koska se on tj:n duuni, kuten hän sanoo. Lähes poikkeuksetta harjoittelusta on maksettu ihan hyvää palkkaa ja moni on saanut vakipaikankin.  Hakemuksia on tullut puhdas nolla.

 

Työuraa ei enää ajatella tai edes voi ajatella akselilla palkkatyö vs. yrittäjyys. Työ on purskeista, yrittäjämäistä ja monimuotoista. Työ muuttuu entistä itsejohdetummaksi, demokraattisemmaksi ja sitä tehdään verkostoissa.  Oppiakseen tämän suuri osa opiskelijoista tekee töitä opintojensa ohella ja saa tarvittavaa kokemusta ja ymmärrystä. Hyvä juttu opiskelijan ja työpaikan kannalta, mutta ei kansantalouden näkökulmasta, sillä opinnot venyvät ja työelämään siirrytään hitaammin.

Paljon puhutaankin siitä, että myös erilainen työkokemus, on se sitten hankittu isossa organisaatiossa tai itse perustetussa startupssa, pitäisi pystyä hyödyntämään opinnoissa. Sille on oma sanakin, AHOT. Lisääntyvä osaamislähtöisyys opinnoissa mahdollistaa etistä enemmän myös aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen (AHOT). Työelämästä hankittua kokemusta ei ajatella vain opintojen pitkittäjänä vaan se pitäisi voida hyödyntää opinnoissa entistä paremmin. Siinä meillä on tekemistä.

 

Yrittäjyys on ensisijainen vaihtoehto entistä suuremmalle joukolle opiskelijoita. Erityisesti ne opiskelijat, joiden työmarkkinat muotoutuvat yrittäjyydestä ja pienistä yrityksistä, valmistuvat lähes suoraan yrittäjiksi. Tämä on tyypillistä mm. luoville aloille, joista moni humanistisilta aloilta valmistuva löytää itsensä. Tampere3 voikin tuoda työelämäläheisyyttä entistä enemmän opintoihin joustavien opintopolkujen ja yrittäjyysympäristöjen avulla, jotka helpottavat ja nopeuttavat työelämään siirtymistä. Kaikki hyötyvät, myös kansantalous.

Työelämän luonnetta muuttaa lisäksi digitalisaatio, joka mahdollistaa uusien, korkeaa lisäarvoa tuottavien työpaikkojen syntymisen. Ammatteja tulee häviämään ja uusia syntyy. Näissä työpaikoissa tarvitaan uusia taitoja kaikilla tasoilla. Tampere3:ssa hankittava vahva tiedollinen pohja varmistaa, että tiedon käsittelyyn, analysointiin, soveltamiseen ja jakamiseen saadaan kyvykkäitä tekijöitä. Digitalisaatio nostaa entistä selkeämmin esiin myös vuorovaikutustaidot, verkosto-osaamisen ja kansainvälisyyden. Nämä näkyvät niin tavoissa opiskella, opettaa kuin opintosisällöissäkin. Monialaisuus ja -tieteisyys luovat edellytykset osaamiselle, jota työelämässä tarvitaan.

Tampere3 voi rakentaa toimintaansa niin, että yhteys muuttuvaan työelämään on luontaista ja jatkuvaa. Panostetaan yhteisöllisiin toimintatapoihin, erilaiset tutkimuksen, opetuksen ym. rajat ylittävään yhteistyöhön. Ja ehkä työelämäpalveluihin syntyy jopa se kuuluisa ”yksi luukku”, josta yrittäjä olisi löytänyt helposti sopivan opiskelijan yritykseensä.

 

Päivi Myllykangas

Director, Tampere3-process

Ph.D. (Bus.Adm.)

tel. +358 40 7436417

twitter: @pivipamy

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös