Työmyyrät tehostavat tiedotusta

Työmyyrät tehostavat tiedotusta

Tamyn uuden hallituksen työvuosi on käynnistynyt lähes kuukauden mittaisen perehtymisjakson jälkeen. Jokainen meistä hallituksen jäsenistä tietää toistensa sektoreista ainakin perusasiat. Mukana on tietekin yksityiskohtaisempaa valmennusta omista vastuualueista, joita itse kullakin on 2-5.

Jokaisen sektorin mukana kulkee asiaan kytkeytyviä valiokuntia, sidosryhmiä, ohjausryhmiä ja hallituksia. Yhteistyökuviot eivät rajoitu yliopiston sisälle, vaan vaikuttamista tehdään kunnassa ja valtakunnallisesti. Kansainväliset asiat, kehitysyhteistyö ja koulutuspolitiikka liikkuvat myös maan rajojen ulkopuolella.

Kokouspönöttäminen vie aikaa, mutta viralliset reitit ovat hallinnollisissa asioissa pakollinen toimintatapa. Lobbausta tehdään myös vapaamuotoisemmissa illanistujaisissa, käytäväkeskusteluissa, somessa ja suorassa toiminnassa.

Jo vaudikkaan alun keskellä olen pohtinut sitä, miten paljon hiljaista tietoa ja rautaista ammattitaitoa Tamyn hallituksessa ehdimme keräämään – ja miten pian oikeastaan istummekaan taas luentosaleissa, kun vuoden 2017 hallitus ottaa neuvotteluhuoneen haltuun.

Ylioppilaskunta hyötyisi valtavasi siitä, että useammat toimijat pystyisivät olemaan hallituksessa edes kaksi vuotta. Koska opintoajat ovat rajallisia, harva kuitenkaan tekee näin. Onneksi Tamylla on mahtavat asiantuntijat ja alumnit, joiden sitoutuminen ylioppilasliikkeeseen ei ole katkennut.

Vuonna 2016 teemme monenlaisia uudistuksia ja strategiasuunnitelmia. Koska mekään emme halua olla korvaamattomia, pyrimme katsomaan omaa hallituskauttamme pidemmälle ja suunnittelemaan tulevaisuutta. Vertaiskoulutuksen lisäksi tarjolla tulee olemaan selvää dokumentaatiota. Tämän pohjalta hallitus 2016 myös skarppaa siinä, että muistaa kiireen keskellä kertoa jäsenistölle projekteistaan.

Helmikuun ensimmäisestä viikosta lähtien raportoimme Tamyblogiin hallituksen kuulumisia. Toivomme tällä kokeilulla viestivämme entistä paremmin edustajistolle, opiskelijoille ja seuraavan vuoden hallituspestejä harkitseville. Kerro, miten mielestäsi onnistuimme.

Leena Pihkala

Viestintävastaava, hallitus 2016

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös