Uuden ylioppilaskunnan perustaminen

Uuden ylioppilaskunnan perustaminen

Tampere3-prosessin myötä Tampereen yliopiston ylioppilaskunta ja Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta muodostavat uuden ylioppilaskunnan. Perustaminen tapahtuu lailla, ja lailla myös molempien ylioppilaskuntien jäsenistöt, henkilökunnat, sopimukset, omaisuudet, omistukset ja muut sitoumukset siirtyvät automaattisesti uudelle ylioppilaskunnalle 1.1.2018.

Ylioppilaskuntien yhdistymisen valmistelusta vastaavat pääasialliset pääsihteerit ja hallitusten puheenjohtajat sekä yhdistymiskoordinaattori. Koordinaattorin tehtävänä on vastata yhdistymisprosessin suunnittelusta, seurannasta ja viestinnästä. Lisäksi koordinaattori valmistelee tulevan ylioppilaskunnan säännöstöä, organisaatiorakennetta ja fasilitoi yhteistapaamisia. Suunnitteilla on myös yhteinen jäsenkysely keväällä 2017.

Uudelle ylioppilaskunnalle valitaan edustajisto syyskuussa 2017. Edustajiston koko tulee olemaan 49 paikkaa. Jokaisella Tamyn ja TTYY:n läsnäolevalla jäsenellä on oikeus äänestää vaaleissa. Edustajisto tulee päättämään uudelle ylioppilaskunnalle pääsäännön ja sen alisteiset säännöt, talousarvion ja toimintasuunnitelman loppuvuoden 2017 aikana. Edustajisto valitsee myös ylioppilaskunnalle hallituksen.

Tamy toteuttaa yhdistymisprosessia edustajiston hyväksymän strategian pohjalta. Siinä on asetettu strategisia tavoitteita ja keinoja korkeakoulujen ja ylioppilaskuntien yhdistymiselle sekä linjattu arvot, jotka läpileikkaavat valmistelutyötä.

Lisätietoja antaa:

Sanni Pietilä
Pääsihteeri
+ 358 50 361 2854 | paasihteeri@tamy.fi

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös