Uuden ylioppilaskunnan suuntaa hakemassa

Uuden ylioppilaskunnan suuntaa hakemassa

Olen nyt syksyllä saanut koulutuspolitiikan, viestinnän ja brändin sivuun vielä yhden uuden vastuualueen – uuden ylioppilaskunnan strategiatyön. Uusi vastuu on herättänyt minussa kovasti innostusta ja draivia, mutta myös osoittanut sen, kuinka suurten asioiden äärellä sitä nyt oikein ollaan. Nyt ollaan nimittäin luomassa raameja koko uuden ylioppilaskunnan eli TREYn toiminnalle. Ollaan luomassa sen arvoja, tarkoitusta ja tulevaisuudenkuvaa. Ollaan luomassa niitä askelmerkkejä, joita seuraamalla päästään tavoiteltuun visioon. Kaikki tämä on aika suurta ja suurenmoista, mutta onneksi strategiatyöryhmällä on ollut toimistojen, edustajistojen ja järjestöjen näkökulmat sekä jäsenkyselyn pohjalta kerätty laaja aineisto apuna.

Strategiatyö merkitsee pitkän aikavälin suunnittelua ja organisaation työskentelyn ja toiminnan tavoitteellistamista. Strategian laatimisen tarkoituksena on kuvata sitä, mitä me haluamme organisaationa tulevaisuudessa olla ja sitä, millä keinoin tuohon tavoitetilaan päästään. Tällaisessa muutostilanteessa, jossa ollaan luomassa täysin uutta ylioppilaskuntaa, kovin pitkälle tähtäävä suunnittelutyö on mahdotonta, ja jos ei täysin mahdotonta niin ainakin epätarkoituksenmukaista. Muutostilanne vaatii erilaista näkökulmaa; ei voida vain tarkastella organisaation nykytilaa ja menneisyyttä ja linjata sen perusteella tulevasta, vaan pitää ottaa huomioon se, että organisaatio, jolle strategiaa laaditaan, ei ole vielä aloittanut toimintaansa täysimittaisena. Siksi täytyy tarkastella nykyisten ylioppilaskuntien vahvuuksia ja heikkouksia ja pyrkiä strategian tavoitetilassa näkemään sellainen TREY, joka on kerännyt parhaat puolet molemmista ja kehittänyt myös näiden heikkoudet vahvuuksiksi. Todellista kehityssuuntaa on kuitenkin ennakkoon vaikea nähdä ja sen vuoksi strategiapaperi vaatii TREYn edustajistolta varsinkin ylioppilaskunnan taipaleen alussa jatkuvaa kriittistä tarkastelua.

TREYn strategiatyö lähti liikkeelle työryhmän kasaamisesta. Työryhmään valittiin molempien ylioppilaskuntien edustajistoista kolme henkilöä ja molemmista hallituksista yksi. Tiimiä vetämään napattiin ylioppilaskuntien yhteinen brändikoordinaattori. Työskentelyssä lähdettiin liikkeelle aineistoon tutustumisesta ja nykytilanteen kartoituksesta, joiden lisäksi laadittiin myös suunnitelma ja aikataulu syksyn strategiatyöskentelylle. Näiden jälkeen päästiin itse asiaan – strategian sisältöön: arvoihin, missioon ja visioon, sekä toimenpiteiden pohtimiseen asetetun tavoitetilan saavuttamiseksi. Työryhmän työskentely on ollut antoisaa ja tehokasta, ja luonnosta on tehty jäsenten toiveiden pohjalta. Kantavana tausta-ajatuksena koko paperin luonnoksessa on se, että ylioppilaskunta on yhtä kuin jäsenensä – me kaikki olemme yhdessä TREY. Strategialuonnos on nyt työryhmän käsittelyn ja toimistojen kommenttikierroksen osalta valmis edustajiston käsittelyyn. Edustajisto tekee sitten omien keskustelujensa ja strategiatyöryhmän vetämän workshopin jälkeen lopullisen päätöksen paperin sisällöstä.

Edustajiston päätöksen jälkeen sitten vasta alkaakin varsinainen työ strategian toteuttamiseksi. Uuden kulttuurin luominen on aina haastavaa, mutta onnistuessaan johtaa toimintaa oikeaan suuntaan, luo yhteisöllisyyttä ja tekee uudesta ylioppilaskunnasta ainoan laatuaan. Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että TREYstä tehdään aidosti meitä kaikkia yhdistävä ja meidän kaikkien etua valvova opiskelijayhteisö!

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös