Viestinnän, järjestötoimijoiden ja opiskelijakulttuurin pyörteissä

Viestinnän, järjestötoimijoiden ja opiskelijakulttuurin pyörteissä

Olen tänä vuonna työskennellyt järjestö-, viestintä- ja kulttuurisektoreilla, joiden lisäksi olen loppuvuoden toiminut hallituksen varapuheenjohtajana. Järjestösektorilla keskeisimpiä tehtäviäni on ollut kuukausittaisten puheenjohtajatapaamisten järjestäminen. Viestitäsektorilla olen ollut mukana luomassa Tamyn uutta viestintästrategiaa ja –suunnitelmaa, taittanut erilaisia painotuotteita, julkaissut kuvia ja somepäivityksiä sekä kehittänyt Tamyn verkkosivuja. Kulttuurisektorilla olen ollut mukana kulttuurijaoston toiminnassa, jonka kanssa jaoimme esimerkiksi Tamyn vuosittaisen Vappulakki-palkinnon. Varapuheenjohtajana olen paikannut puheenjohtajaa poissaolojen sattuessa sekä auttanut puheenjohtajaa ja pääsihteeriä to do –listan lyhentämisessä.

Työskentely monella eri sektorilla on leimannut vuottani niin, että tyypillistä työpäivää ei juuri ole. Kaikkia sektoreitani yhdistää kuitenkin se, että jokaisen puitteissa viestin eri suuntiin: järjestösektorilla esimerkiksi järjestöjen puheenjohtajille, kulttuurisektorilla esimerkiksi kulttuurijaoston jäseniin ja varapuheenjohtajana esimerkiksi muulle hallitukselle tai Tamyn toimiston väelle. Viestintä ja yhteydenpito onkin kaikilla sektoreillani ollut äärimmäisen keskeistä. Tyypillisenä työpäivänäni istun siis paljon tietokoneen ja tyhjän word-dokumentin ääressä, ja kirjoitan joko erityyppisiä tekstejä, ohjeistuksia, muistiokoonteja tai yhteydenottoviestejä.

Vuoden aikana olen oppinut todella paljon erilaisia taitoja, jotka ovat tulevassa työelämässä keskeisiä: omaa ajankäytön hallintaa, neuvottelu- ja kokoustaitoja sekä kykyä toimia erilaisten ihmisten ja mielipiteiden kanssa.

Sektoreillani on tulevana vuonna tiedossa paljon ylioppilaskuntien yhdistymiseen liittyviä tehtäviä. Erityisesti järjestösektorilla yhdistyminen tulee näkymään isosti: Tamyn ja TTYY:n järjestökentät ovat nykyisellään kovin erilaiset, ja niiden yhdistämisen eteen tulee ensi vuonna tehdä paljon töitä. Ensi vuosi on kaikessa jännittävyydessään myös todella uniikki: ensi vuonna luodaan toimintamalleja, käytäntöjä ja linjoja, jotka vaikuttavat tulevaan ylioppilaskuntaan vielä vuosikymmenien päästä.

Parasta tässä vuodessa on ehdottomasti kaikki uudet ihmiset, joita elämään on saanut! Hallituksesta on tullut ystäväporukka ja työkavereista läheisiä. Hallituksessa toimiminen on ollut myös tosi hauskaa – uusien kavereiden ja erilaisten edustustapahtumien ansiosta on päässyt mukaan moniin erilaisiin tilaisuuksiin, jotka olisivat ilman hallitusvuotta ja näitä kontakteja jääneet vain haaveeksi!

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös