Viestintää, videoita ja värikoodeja

Viestintää, videoita ja värikoodeja

Kolme ensimmäistä kuukauttani Tamyn viestintäasiantuntijana ovat olleet sukellus suuren edunvalvontaorganisaation viestintään. Haltuun oli otettavana useita sosiaalisen median kanavia, viestintäkäytäntöjä sekä Tamylle sopiva visuaalinen tyyli kuitenkin niin, että voisin tuoda jokaiseen oman kädenjälkeni. On ollut helppoa tulla tekemään viestintää ylioppilaskuntaan, jonka linjat ja arvot ovat selkeät, käytännöt toimivat ja vaikuttamismahdollisuudet laajat. Työssäni pääsen tekemään sitä, mikä tuntuu olevan usean luovan alan ihmisen haave, eli toteuttamaan itseäni ja kehittämään jatkuvasti omaa osaamistani tuoden samalla jotakin uutta työnkuvaani ja organisaatiooni.

Arkeni koostuu pitkälti uutisten ja sosiaalisen median julkaisujen laatimisesta, graafisesta suunnittelusta, uuden ylioppilaskunnan brändityöstä sekä muiden sektorien auttamisesta viestinnän kiemuroissa. To do -listani rakentuu graafisten julkaisujen toteutuksesta Adobe-perheen parissa, Edunvalvonnan voitot ja tappiot -kampanjan koordinoinnista, pöytäkolmioiden laatimisesta ja erilaisten julkaisujen toteutuksesta. Työkoneeni näytön reuna on täynnä erivärisiä post-itejä, jotka muistuttavat minua eri tapahtumien, kampanjoiden ja yhteistyökumppanien omista väreistä ja fonteista. Tunsin kotiutuneeni taloon, kun osasin näpytellä ulkoa Tamyn logon värikoodin Photoshopiin.

Pätevyydeltäni olen medianomi elokuvan ja television koulutusohjelmasta, ja toivonkin voivani tuoda Tamyyn ja myöhemmin uuteen ylioppilaskuntaan osaamistani audiovisuaalisissa tuotannoissa. Brändityöryhmässä olen päässyt tekemään teasereita, mutta haluaisin tuoda videotuotannot mukaan ylioppilaskunnan viikoittaiseen viestintään. Muutenkin pohdin jatkuvasti, kuinka ylioppilaskunnan viestinnästä saisi mielenkiintoisempaa, tavoittavampaa ja hauskempaa. Olen tehnyt pitkään aivotyötä sen eteen, kuinka edunvalvontaviestinnästä saisi mediaseksikästä, mutta hehkulamppu pääni päällä ei ole vielä syttynyt täysin kirkkaaksi.

Viestintä on dialogia, minkä vuoksi työhöni kuuluu paljon analysointia siitä, miten viestini otetaan vastaan ja kuinka hyvin se tavoittaa Tamyn jäsenet. Pyrin seuraamaan, miten Tamyn viestintään reagoidaan, millaiset julkaisut sitouttavat opiskelijoita ja millaista keskustelua viestintämme herättää. Jodelissa ärähdettiin tekemästäni Legendaaristen vappuviikkojen julisteesta, joka alpakkansa vuoksi julistettiin vasemmistopropagandaksi. Alpakka oli lempieläimeni ennen kuin siitä tuli cool, joten joudun toteamaan, että joskus alpakka on vain alpakka ja grafiikat tekijänsä näköisiä.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös