Tapahtumakalenteri

Nätyn ja Tamkin ääni-installaatio

TULE KOKEMAAN AINUTLAATUINEN ÄÄNI-INSTALLAATIO TAMPEREEN YLIOPISTOLLE!

Tampereen yliopiston näyttelijäkoulutuksen ja Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatterin opiskelijoiden kanssa yhteistyössä tuotettu orgaaninen teos levittäytyy Tampereen yliopiston tiloihin. Opintojaksolla on tarkasteltu erilaisten äänien ja installaatioiden ominaisuuksia ja mahdollisuuksia, tuotettu omaa musiikkia, nauhoitettu kohinaa, meteliä ja omia biisejä ja ennen kaikkea tutustuttu uusiin ihmisiin. Taiteilijat ovat pohtineet, mikä on ääni ja miten sen voi installoida suhteessa toisiin ja suhteessa tilaan sekä miten pystyn itse installoimaan itseni osaksi laajempaa kokonaisuutta. He ovat murtaneet musiikillisia käsityksiään ja asettuneet alttiiksi muutokselle, tutkineet yliopiston rappukäytävän, opintoputken ja kappelin mahdollisuuksia taiteen impulsseille. Lisäksi he ovat päässeet kokeilemaan, miten studiotekniikkaa voi helposti hyödyntää teoksen valmistamisessa.

Mukana 30 Nätyn ja TAMKin opiskelijaa

Ohjaajana yliopistonlehtori Soila Sariola Äänentoisto/asettelu/studiotyö Nuutti Vapaavuori Äänentoisto/asettelu Matias Palo Vieraileva luennoitsija tutkijatohtori Meri Kytö (musiikintutkimus, Tampereen yliopisto)

Sariola kertoo Ääni-installaatio-kurssista omin sanoin:

“Näin ison ääni-installaation ohjaus on ollut haaveissani pitkään ja tuntuu upealta, että juuri tämä kurssi voitiin toteuttaa yhteistyössä kahden koulun yhteensä 30:n taiteilijaopiskelijan kanssa. Ammattiin tähtäävä opiskelu on aina motivoitunutta ja sitoutunutta, joten tulokset ovat olleet uskomattomia. Prosessi on ollut kiinnostava ja uusia avauksia on tehty paljon. Luovuutta on valjastettu monella eri tavalla kuultavaksi ja nähtäväksi sekä eri kokoisia näyttämöitä on rakennettu eri kokoisiin -ja muotoisiin julkisiin tiloihin. Yliopiston tyhjät tilat on saatu soimaan. Myös pitkäkestoisen esityksen kysymykset ja haasteet ovat olleet keskusteluissamme. Taiteilijat tekevät upean työn erilaisissa tehtävissä installaation aikana.”

On syntynyt teos, joka elää omaa elämäänsä, on paikallaan, mutta liikkuu silti – tule katsomaan niin tiedät miten!

Ääni-installaatio on avoinna torstaina 22.3.2018 klo 16-22 ja perjantaina 23.3. klo 10-16. Vapaa pääsy.

Yleisöä pyydetään aloittamaan kierros Nätyn Teatterimontun aulatiloista, osoite Tampereen yliopiston päärakennus, Kalevantie 4, D-osa.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös