Tapahtumakalenteri

Paperista kiinni

Turvapaikanhakijoiden kuvaama Paperista kiinni – Not Just a Piece of Paper – valokuvanäyttely saapuu Alakuppilaan 11.9.-11.10.2017. Juhlimme avajaisia 11.9. klo 17 musiikin ja naposteltavan merkeissä. Tervetuloa!

OHJELMA:

Tervetulosanat: Vararehtori Katariina Mustakallio
Live-musiikki: Sirocco Beat
@Tampere#home -projektin turvapaikanhakijat esittelevät teoksia

Kahvi- ja piirakkatarjoiluja riittää nopeimmille – tule siis ajoissa! Avajaiset järjestää Tamy, Tampereen museoiden kokoelmapalvelut ja Let’s Work Together -verkosto yhteistyössä.

* * *
Tampereen museoiden kokoelmapalvelut, Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE ja Postimuseo ovat toteuttaneet valokuvanäyttelyn yhdessä turvapaikanhakijoiden kanssa. @Tampere#home? -projektin valokuvanäyttely on esillä 11.9.-11.10.2017 Café Alakuppilassa Tampereen yliopistolla.

Turvapaikanhakuprosessia leimaa odotus ja epävarmuus. Esiin nousee myös yksilön kyky ja halu sopeutua sekä luoda ympärilleen turvallisuuden ja pysyvyyden tunnetta mielekkään tekemisen, ystävien ja huumorin avulla. Kamera on kulkenut turvapaikanhakijoiden mukana niin harrastuksissa, juhlissa, mielenosoituksissa, vapaaehtoistyössä, tapahtumissa, retkillä kuin jokapäiväisessä elämässäkin. Kuvaustilanteet ovat olleet osin irtiottoja arjesta, ja erityisesti kuvaajille mahdollisuus toimia itsensä ja muiden hyväksi.

Toivon ylläpitäminen on selviytymiskeino sekä yhteinen haaste. Tampereen museoiden kokoelmapalvelut, Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE ja Postimuseo ovat toteuttaneet yhteishankkeen turvapaikanhakijoiden kanssa. He ovat Tampereen vastaanottokeskuksessa asuvia, lähinnä yksin tulleita miehiä. Monet ovat asuneet Tampereella lähes kahden vuoden ajan. Joukossa on juuri oleskeluluvan saaneita, yhä päätöstä odottavia ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita.

Hankkeen osallistavan dokumentoinnin tuloksena on vuoden aikana syntynyt tuhansia valokuvia. Näistä 27 kuvaa on valittu kiertävään näyttelyyn.

Näyttelyn voi tilata Vapriikin kuva-arkistolta puh. 03 5656 5232

Lisätiedot
Katriina Nylund / @Tampere#home?
katriina.nylund(at)tampere.fi
puh.040 1633843
http://vapriikki.fi/kuva-arkisto/kuva-arkistossa-tapahtuu/

_ _ _

Paperista kiinni – Not just a piece of paper photo exhibition by asylum seekers is on display in Café Alakuppila of the University of Tampere 11 September – 11 October 2017. We’re celebrating the opening of the exhibition with music and snacks Monday 11 September at 5 pm. You’re warmly welcome!

PROGRAMME:

Welcoming words: Vice-rector Katariina Mustakallio
Live music: Sirocco Beat
Asylum seekers from the project @Tampere#home? present the exhibition

There’s coffee/tea and carelian pies for the first bunch of guests, so it pays to arrive on time! The opening event is organized by Tamy, Tampere City Museums and Let’s Work Together network.

More information about the exhibition and the organizers will be provided in English soon.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös