Tapahtumakalenteri

Suostumus2018-keskustelutilaisuus

Mitä suostumuksen puutteeseen perustuva raiskausmääritelmä tarkoittaa käytännössä? Mitä se on tarkoittanut niissä maissa, jossa tämä määritelmä on ollut käytössä jo pitkään? Miksi suostumusperustaisuus on tärkeää? Muun muassa näistä kysymyksistä keskustellaan keskiviikkona 31.10. klo 17-19 Tampereen yliopiston Paavo Koli -salissa poliitikkojen, aktivistien ja asiantuntijoiden voimin. Tilaisuuden juontajana ja alustajana toimii Suostumus2018-kampanjan vetäjä Iiris Suomela. Tervetuloa mukaan keskustelemaan feminismistä, itsemääräämisoikeudesta ja väkivallan vastaisesta työstä Suomessa!

Puhujat:
Kansanedustaja Satu Hassi
Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi
Tutkija ja aktivisti Saara Särmä
Feministisen puolueen varapuheenjohtaja Pazilaiti Simayijiang
Rikosoikeuden emeritaprofessori Terttu Utriainen
Naisten Linjan toiminnanjohtaja Kaisa Åberg

Seminaarin jälkeen osallistujat ovat tervetulleita upouuden Tullin Saunan ravintolaan, jossa kerromme lisää Suostumus2018-kampanjasta ja mahdollisuuksista tukea nimienkeruun loppukiriä.

Suostumus2018 on yksityishenkilöiden ja järjestöjen käynnistämä kansalaiskampanja, jonka pyrkii muuttamaan raiskauksen rikosoikeudellisen määritelmän jokaisen ihmisen itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi. Tällä hetkellä raiskauksen määritelmä perustuu käytettyyn väkivaltaan tai sen uhkaan. Me haluamme, että raiskaus määritellään suostumuksen puutteen kautta. Allekirjoita aloite täällä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3209. Facebook-tapahtuma täällä.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös