Tapahtumakalenteri

Tampereen yliopiston laulajat ja Teekkarikuoro: Yhdessä!

Tampereen yliopiston ja TTY:n kuorot yhdistävät voimansa – konsertissa suomalaisen nykykuoromusiikin helmiä!

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tamperelaiset akateemiset opiskelijakuorot hautaavat teekkarien ja humanistien väliset sotakirveet ja tarjoilevat yhdessä yleisölle uutta ja ajatuksia herättävää suomalaista musiikkia. Teekkarikuoro ja Tampereen yliopiston laulajat järjestävät yhteiskonsertin Tampereen yliopiston juhlasalissa torstaina 26.10.2017 kello 19 alkaen. Kuorot laulavat osan konserttia erikseen ja yhdistävät voimansa osassa kappaleista.

Konsertissa esitetään pääasiassa 2000-luvun suomalaista kuoromusiikkia. Vaikutteita kappaleisiin on otettu niin Kalevalasta kuin saamelaisesta perinteestä. Joskus tutun niminen laulu poikkeaa paljon alkuperäisestä, kuten Jori Männistön uusi sävellys suurten ikäluokkien kouluaikojen hittitekstiin Arvon mekin ansaitsemme. Ohjelmistossa on myös Ultra Brata kuorosovituksena, ja lisäksi mukana on kansainvälisesti tunnettujen suomalaisten kuorosäveltäjien Jussi Chydeniuksen ja Antti Nissilän englanninkielistä musiikkia.

Vuonna 1985 perustettuun Teekkarikuoroon kuuluu noin 50 laulajaa, jotka ovat pääasiassa Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijoita, mutta mukaan mahtuu myös diplomi-insinöörejä ja muiden alojen opiskelijoita. Kuoro esittää musiikkia laajasti lauluyhtyeiden kappaleista ja perinteisestä kuoromusiikista juomalauluihin. Kuoroa on johtanut vuodesta 2006 diplomi-insinööri ja musiikkipedagogi Johanna Lantto.

Tampereen yliopiston laulajat on vuonna 1964 perustettu, noin 60 nuoresta laulajasta koostuva sekakuoro. Pääasiassa Tampereen yliopiston opiskelijoista koostuvaa joukkoa yhdistää rakkaus musiikkiin ja erityisesti laulamiseen. Harkituista konserttikokonaisuuksista ja raikkaasta soinnista kiiteltyä kuoroa on vuodesta 2010 alkaen johtanut musiikin maisteri Päivi Liimola.

Teekkarikuoro ja Tampereen yliopiston laulajat esittävät:

Yhdessä!

Tampereen yliopiston juhlasali

to 26.10.2017 klo 19.00

Liput konserttiin 13/8 euroa (työssäkäyvät/muut) ovelta tai ennakkoon kuorolaisilta, Paulan tiskiltä TTY:ltä tai Tiketti.fi:stä (Tiketin palvelumaksu lisätään hintaan).

 

Lisätiedot:

Jenni Pakula

markkinointivastaava

Teekkarikuoro

hallitus@teekkarikuoro.fi, 050-5362671

 

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös