Tapahtumakalenteri

Tason pääsiäiskonsertti

PÄÄSIÄISKONSERTTI
Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri & Vox Tyrwää
Tampereen tuomiokirkko
ti 27.3. klo 19.00

Kapellimestarina Kimmo Tullila

Solisteina
Juha Koskela, baritoni
Anu Mattila, sopraano
Elisabeth Rantanen, sopraano
Hanna-Riikka Inkeroinen, mezzosopraano

Bach, Respighi: Tre Corali, P167
Mendelssohn: Laudate pueri, op. 39
Mozart: Laudate Dominum, KV339
Fauré: Requiem, op. 48

Liput 15/8 € (normaali / eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, opiskelijat, lapset)

Käsiohjelma ovelta tuntia ennen konsertin alkua

Keväällä 2003 perustettu Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO on Tampereen ensimmäinen opiskelijasinfoniaorkesteri. Orkesteri syntyi jatkumona vuonna 1998 perustetulle yliopiston jousiorkesterille (TYVI) ja toimi vuoteen 2008 asti nimellä Tampereen yliopiston sinfoniaorkesteri. TASO on esiintynyt kotikaupunkinsa lisäksi mm. Helsingissä, Turussa, Uppsalassa, Tallinnassa, Jyväskylässä ja Seinäjoella. Orkesteri järjestää vuosittain vähintään kaksi sinfoniaorkesterikonserttia, joiden lisäksi toimintaan kuuluvat viihde- ja joulukonsertit, tilausesiintymiset ja juhlatanssiaiset. TASO konsertoi myös kamariorkesterina, ja orkesterin jäsenten perustamat kamarimusiikkiyhtyeet esiintyvät aktiivisesti.

TASO:n perustamisesta lähtien orkesterin taiteellisena johtajana on toiminut kapellimestari Kimmo Tullila, jonka johdolla orkesteri on menestyksekkäästi esittänyt useita orkesterikirjallisuuden suurteoksia. TASO on tehnyt yhteistyötä maamme eturivin taiteilijoiden kanssa, joista mainittakoon pianisti Antti Siirala, basso Jaakko Ryhänen, sellistit Samuli Peltonen ja Joona Pulkkinen, viihdetaiteilija Simo Frangén ja näyttelijä Eila Roine. Korkeista taiteellisista päämääristä huolimatta aito innostus ja rento tekemisen meininki ovat edelleen TASO:n vahvuus ja käyttövoima.

Vox Tyrwää on Sastamalan seurakunnassa toimiva projektikuoro, joka aloitti toimintansa keväällä 2017. Ensimmäinen Gloria-konsertti tehtiin yhteistyössä Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin ja kuoronjohtaja Jouni Rissasen kanssa. Kuoron yhteisvedosta ja harjoittamisesta vastaavat kanttorit Hanna-Riikka Inkeroinen ja Anu Mattila sekä musiikinopettaja Elisabet Rantanen.

**

EASTER CONCERT

Tampere Academic Symphony Orchestra & Vox Tyrwää Choir
Tampere Cathedral
Tue 27th of March at 7 p.m.

Conductor Kimmo Tullila

Soloists
Juha Koskela, baritone
Anu Mattila, soprano
Elisabeth Rantanen, soprano
Hanna-Riikka Inkeroinen, mezzo-soprano

Bach, Respighi: Tre Corali, P167
Mendelssohn: Laudate pueri, op. 39
Mozart: Laudate Dominum, KV339
Fauré: Requiem, op. 48

Tickets: 15/8 € (normal/pensioners, students, children, unemployed)
One hour before the concert at the door.

Tampere Academic Symphony Orchestra (TASO) was founded in 2003. Since then TASO has become a significant part of Tampere’s music scene. TASO provides a great opportunity for local university students – and others interested – to play in a full symphony orchestra. This growth is due to a lot of hard work by the orchestra and its excellent conductor Kimmo Tullila but also to working with Finland’s best upcoming artists.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös