Tapahtumakalenteri

Tukkateatteri: Kylmien kyytimies

Antti Tuurin Kylmien kyytimies nyt ensimmäistä kertaa näyttämöllä!
Minä en ole kenenkään puolella, mutta ihmisten tappamista vastaan olen.
Amerikasta palannut Jussi Ketola ja hänen Prokli-hevosensa kaapataan maaliskuussa 1918 Kauhavan asemalta junaan ja kohti Tampereen valtausta. Aseistakieltäytyjä ja sosialisti Ketolasta tulee näin osa valkoista armeijaa, jonka huoltojoukoissa hän kyyditsee niin haavoittuneita kuin kaatuneitakin.
Kylmien kyytimiehen näyttämöversiossa toiseksi päähenkilöksi Jussi Ketolan ohella nousee Prokli, pystypäinen ja utelias suomenhevostamma, joka kulkee Ketolan rinnalla läpi kansalaissodan kiivaimpien taistelujen. Kylmien kyytimies kysyy, onko sodassa koskaan mahdollista olla puolueeton. Ja se kysyy, miten on mahdollista säilyttää oma aatteensa ja ihmisyytensä sodan keskellä.

Antti Tuurin teoksen on dramatisoinut ja ohjannut Tukkateatterille teatteri-ilmaisun ohjaaja Terhi Tuominen, jonka edelliset ohjaustyöt Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia sekä Luvattu maa -suur(suomi)musikaali on valittu Mikkelissä vuosittain järjestettäville Työväen näyttämöpäiville.Työryhmä

Dramatisointi ja ohjaus: Terhi Tuominen
Valosuunnittelu: Minerva Kettukuja
Visualisointi: Terhi Tuominen
Puvustus: Leena Sievä ja työryhmä
Graafinen suunnittelu: Meri Kailanto
Tuotanto: Kaisa Vuorinen
Näyttämöllä: Juho Laitinen, Clarissa Rosi, Jaakko Katajamäki, Riku Liski, Toni Lähteenmäki, Roosa Raiskio, Niko Ranta ja Markku Soikkeli

Esitysajat

ti 10.4. klo 19
to 12.4. klo 19
pe 13.4. klo 19Liput

20 € peruslippu
10 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät
5 € teatterialan lippuLiput yli 10 hengen ryhmille:
18 € peruslippu
9 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät

Lippuvaraukset: soittaen tai tekstiviestillä numeroon 041 440 5022 tai sähköpostilla lippuvaraukset(at)tukkateatteri.fiEsityksen kesto on noin 2 h (sis. väliajan).

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös