Uutiset

A. E. Jänneksen kirjoituskilpailun 2017 voittaja on Emma Kontiokorpi!

Historiansa suurimmalla osallistujamäärällä yllättänyt A. E. Jänneksen kirjoituskilpailu poiki kaikkiaan 155 tekstiä!

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan ja Elävän Kirjallisuuden Yhdistyksen ELKIn järjestämän vuoden 2017 kirjoituskilpailun teemana oli ”Sinisiä unelmia”. Voittajat valitsi kilpailuraati, johon kuuluivat Tamyn ja ELKI ry:n edustajien lisäksi yliopistonlehtori Maria Laakso (Suomen kirjallisuus) ja tamperelaisnäyttelijä ja muusikko Heikki Silvennoinen!

Voittajaksi nousi Emma Kontiokorpi, toiselle sijalle Helmi Järvenkorpi ja kolmanneksi Valtteri Purmonen. Voittajat palkittiin Tamyn vuosijuhlilla 24.11.2017.

Tutustu voittajateksteihin:

1. Emma Kontiokorpi

2. Helmi Järvenkorpi

3. Valtteri Purmonen

**

Vuonna 1954 Elli ja Niilo Jännes luovuttivat 100 000 markkaa Tamyn edeltäjälle Yhteiskunnallisen Korkeakoulun Oppilaskunnalle käytettäväksi Arvi Emil Jänneksen muistorahastona. Lahjoituskirjassa todetaan, että varat tulee käyttää ”vuosittain Oppilaskunnan harrastuskilpailujen runosarjan ansioituneimpien palkitsemiseen. Ensimmäisen kerran palkinnon jakaminen tulee kysymykseen vuoden 1956 harrastuskilpailussa. Mikäli jonakin vuonna ei harrastuskilpailua järjestetä, liitetään sen vuoden korkotulot kokonaisuudessaan pääomaan.” Nykyään kilpailu pyritään järjestämään muutaman vuoden välein yhteistyössä Elävän Kirjallisuuden Yhdistys – ELKI ry:n kanssa.

**

Lisätietoa kirjoituskilpailun omilla sivuilla.

 

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös