Uutiset

Edunvalvonnan voitot ja tappiot: Kansalaisaloitteet

Toukokuun Edunvalvonnan voitot ja tappiot -kampanjan tasa-arvo-teeman päättää kansalaisaloite-julkaisu. Ylioppilaskunnan tehtäviin kuuluu yliopistolain mukaan valmistaa opiskelijoita aktiiviseen, valveutuneeseen ja kriittiseen kansalaisuuteen. Tamy on tarttunut tähän tehtävään esimerkiksi tukemalla edustajiston hyväksymien linjojen mukaisia kansalais- ja kuntalaisaloitteita ja kannustamalla jäsenistöään niiden allekirjoittamiseen. Tukea on annettu mm. kansalaisaloitteille tasa-arvoisesta avioliittolaista ja maksuttomasta toisesta asteesta sekä kuntalaisaloitteelle, jonka tavoite oli saada maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille tamperelaisnuorille.

Tällaisten aloitteiden tukeminen on hyvä esimerkki siitä, että useimmiten edunvalvontaa ei tehdä Tamyssa yksin, vaan yhteistyössä monien erilaisten organisaatioiden ja liikkeiden kanssa. Yhteistyön voimasta kertoo sekin, että molemmat eduskunnassa läpi menneet kansalaisaloitteet ovat olleet Tamyn tukemia, ja nyt maksuton ehkäisykin on edistymässä Tampereella. Näiden edunvalvonnan voittojen myötä monen tamperelaisen opiskelijan elämä on helpottunut.

Usein toive aloitteiden tukemisesta on tullut ylioppilaskunnan jäsenistöltä. Kannustamme eri taustaisia jäseniä olemaan jatkossakin aktiivisesti yhteydessä ylioppilaskuntaan, mikäli Tamyn halutaan ottavan kantaa johonkin päivänpoliittiseen kysymykseen tai aloitteeseen.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös