Uutiset

Edunvalvonnan voitot ja tappiot: ”Mies ja ääni”

1970-luvun alkupuolella Suomessa puuhattiin valtakunnallista hallinnon uudistusta yliopistoihin. Tamylla oli radikaali tavoite: saada läpi niin sanottu “mies ja ääni” -periaate, eli demokraattinen uudistus, missä jokaisella yliopistoyhteisön jäsenellä olisi ollut äänioikeus yliopiston hallinnon vaaleissa. Tässä mallissa professoreille, henkilökunnalle ja opiskelijoille ei olisi nimetty erillisiä kiintiöitä. Tavoitteen ajamiseksi nähtiin paljon vaivaa, esimerkiksi maanlaajuinen luentolakko, joka kesti Tampereella pisimpään, 10 päivää. Lisäksi kerättiin noin 3000 nimen addressi.

Vuonna 1974 Tampereen yliopiston hallintojärjestelmä lopulta uudistettiin, ja käyttöön otettiin nykyinen tasakolmikantamalli, jossa hallintoelimissä on yhtä monta paikkaa opiskelijoille, professoreille ja muulle henkilökunnalle. Vaikka kolmikanta oli edistystä aiempaan verrattuna, ei se aluksi riittänyt opiskelijoille. Tamy vaati suorempaa yliopistodemokratiaa ja järjesti varjovaalit, joihin osallistuikin yli neljä kertaa enemmän äänestäjiä kuin virallisiin vaaleihin. Uuden hallintomallin boikotti jatkui paikoin vuoteen 1978 saakka. Kolmikanta jäi kuitenkin voimaan – yli neljäksi vuosikymmeneksi.

Ajat muuttuvat. Jos kolmikantamalli vaikuttikin 1970-luvun opiskelijoista puutteelliselta demokratialta, on sen puolustaminen ollut 2010-luvulla Tamyn tärkeimpiä tavoitteita, sillä kolmikantamalli on varmistanut opiskelijaedustuksen kaikissa yliopiston hallintoelimissä. Nyt mallista ollaan kuitenkin luopumassa: uuden yliopiston aloittaessa Tampereella vuoden 2019 alusta ei sen hallituksessa välttämättä ole enää ensimmäistäkään opiskelijaa. Yliopiston konsistoriin – eli yliopistoyhteisön vaaleilla valittavaan toimielimeen – ei myöskään saatu tasakolmikantaa, vaan opiskelijoilla on yhdeksästätoista paikasta vain viisi. Tappio edunvalvonnalle.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös