Uutiset

Hae opiskelijaedustajaksi Global Health and Development –ohjelman ohjausryhmään 12.12. mennessä!

Etsimme Global Health and Development –ohjelman ohjausryhmään yhtä opiskelijaedustajaa toimikaudelle 1.1.2018–31.12.2018. Hakuaika on 4.12. — 12.12.

Mistä on kyse?

Global Health and Development –ohjelma on 2013 alkanut monitieteinen opetuksen ja tutkimuksen keskittymä, jossa pureudutaan globaalisti terveyden, hyvinvoinnin ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden teemoihin. Opetus on suunnattu erityisesti lääke- ja terveystieteiden opiskelijoille. Tarkoituksena on sekä luoda aiheeseen liittyviä kansainvälisiä verkostoja että tarjota valmistuville opiskelijoille osaamista ohjelman teemoista.

Ohjausryhmä valvoo ohjelman toteuttamista ja päättää strategiasta, toimintasuunnitelmasta, budjetista ja keskeisten henkilöiden valinnasta. Ohjausryhmän opiskelijajäsenenä pääset vaikuttamaan hyvin konkreettisesti siihen, miten ohjelma toimii ja tuot opiskelijoiden näkökulmia päätöksentekoon.

Mitä opiskelijaedustajalta odotetaan?

Ohjausryhmän opiskelijajäsen toimii kaikkien opiskelijoiden äänenä ohjausryhmässä. Opiskelijaedustajaksi voi hakea henkilö, joka on ilmoittautunut läsnäolevaksi tutkinto-opiskelijaksi Tampereen yliopistoon eikä ole päätoimiseksi tulkittavassa työsuhteessa yliopistoon.

Tärkeintä opiskelijaedustajalle on motivaatio ja kiinnostus tehtävään.  Työssä pärjää hyvin perehtymällä kokouksen esityslistaan ennakkoon, osallistumalla aktiivisesti keskusteluun kokouksissa ja iltakouluissa sekä toimimalla tiiviissä yhteistyössä lääke- ja terveystieteiden opiskelijajärjestöjen kanssa.

Hakijan eduksi luetaan myös ajankohtainen tuntemus aiheesta sekä aikaisempi opiskelijajärjestötoiminnasta ja yliopistolla vaikuttamisesta.

Perehdytystä saa ryhmän edelliseltä opiskelijaedustajalta. Ylioppilaskunta kouluttaa valittuja hallinnon opiskelijaedustajia sekä tarjoaa tukea ja asiantuntemusta yliopiston hallinnossa työskentelyyn.

Miten opiskelijaedustajaksi haetaan?

Hakemukset tulee tehdä osoitteessa halloped.fi viimeistään 12.12.2017.

Hakemuksesta tulee ilmetä selkeästi motivaatio ja kiinnostus, tehtävän kannalta oleellinen kokemus sekä hakijan tiedekunta ja tutkinto-ohjelma.

Valintoja tehtäessä huomioidaan eri tiedekuntien opiskelijoiden edustus sekä laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta. Hakijoita voidaan tarvittaessa haastatella tai edellyttää heitä vastaamaan hakemusta täydentäviin kysymyksiin.

Päätöksen valittavista henkilöistä tekee ylioppilaskunnan hallitus. Valintojen tulokset julkaistaan ylioppilaskunnan ilmoitustaululla valinnan jälkeen ja tuloksesta ilmoitetaan hakeneille.

Lisätietoja tehtävästä ja hakuprosessista antaa Tamyn koulutuspoliittinen asiantuntija Veera Kaleva (050 361 2847, kopoasiantuntija@tamy.fi).

Lisätietoa opiskelijaedustajana toimimisesta, valintaa koskevista säännöistä sekä paljon muuta osoitteessa  tamy.fi/ylioppilaskunta/hallinnon-opiskelijaedustajat.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös