Uutiset

Hei sinä, ensi syksyn uusi opiskelija!

Onnittelut opiskelupaikastasi ja läpimästi tervetuloa tamylaiseksi! Tamy on oma ylioppilaskuntasi, joka auttaa ja tukee opiskelijoita ja tarjoaa palveluita pakettiautosta lainattaviin peleihin sekä julkaisee ylioppilaslehti Aviisia. Tamyn työntekijöihin ja hallituksen jäseniin voi ottaa yhteyttä kaikenlaisten kysymysten kanssa. Toimistomme palvelee yliopiston päärakennusta vastapäätä osoitteessa Yliopistonkatu 60 A. Lisää tietoa löydät saamastasi Ekavuotisen oppaasta.

Jotta opiskelusi lähtisivät käyntiin sujuvasti heti syksyn alussa, sinun kannattaa tehdä pari asiaa heti opiskelupaikan varmistuttua.

1. Laita opintotukihakemus vireille

Hakemuksen voi tehdä sähköisesti Kelan asiointipalvelussa tai paperisena hakulomakkeilla, joita saa Kelan sivuilta ja toimistosta. Opintotukihakemus käsitellään Kelassa ja lisätietoja löydät Kelan nettisivuilta.

Opintotukihakemuksen tekeminen verkossa on helppoa ja sen kautta voit lähettää myös tarvittavat liitteet, kun olet skannannut tai kuvannut ne. Kirjautumiseen tarvitset vain verkkopankkitunnukset.

Myös asumistukea haetaan Kelan asiointipalvelussa. Kun olet löytänyt asunnon, hae välittömästi myös asumistukea. Muun muassa tulot ja ruokakunnan koko vaikuttavat asumistuen määrään. Asumistuen määrän voi arvioida etukäteen Kelan laskurin avulla.

2. Ryhdy etsimään asuntoa

Syksy on ruuhkaista aikaa asuntomarkkinoilla, joten asuntoa kannattaa ryhtyä etsimään heti, kun tieto opiskelupaikasta on selvillä. Tampereella on runsaasti erilaisia opiskelija-asuntoja ja vapaiden markkinoiden tarjontaa, joten jonkinlainen asunto löytyy varmasti, kun on ajoissa liikenteessä.

Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö on suurin yksittäinen opiskelija-asuntoja tarjoava taho Tampereella. Helppo ja nopea tapa aloittaa asunnonhaku on täyttää sähköinen hakemus TOAS:n sivuilla. Asunnon saamisen varmistamiseksi kannattaa hakea soluhuonetta ilman tiukkoja sijaintivaatimuksia.

Vapaiden markkinoiden vuokra-asuntoja voit etsiä Opiskelijan Tampereen nettisivuilta. Palvelu on ilmainen kaikille korkeakouluopiskelijoille. Kun vuokraat vapailta markkinoilta asunnon, selvitä tarkasti kaikki mitä vuokrasopimukseen on kirjattu, jotta tiedät mihin sitoudut ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

3. Hae opiskelijakorttia

Olet saanut hyväksymiskirjeesi mukana ohjeet läsnäolevaksi ilmoittautumiseen ja ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamiseen. Kun nämä on tehty, voit hakea opiskelijakorttia, jolla saat opiskelija-alennuksia ja palveluita. Ohjeet opiskelijakortin tilaamiseen löytyvät Tamyn sivuilta.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös