Uutiset

Kuka on Hyvä Opettaja 2018?

Kevät on koittanut, ja Tamy etsii jälleen ehdokkaita vuosittaisen Hyvä Opettaja -palkinnon saajaksi. Yliopiston tukisäätiö palkitsee vuoden Hyvän Opettajan valmistuneiden juhlassa maineella, kunnialla ja rahalla. Palkinnosta tekee erityisen tärkeän opettajille se, että voittaja valitaan opiskelijoiden ehdotusten perusteella. Arvokkaan palkinnon tarkoituksena on positiivisen palautteen antamisen lisäksi kiinnittää huomiota opetuksen tärkeyteen ja ylläpitää keskustelua siitä.

Esityksiä Hyväksi Opettajaksi voivat tehdä erilaiset opiskelijaryhmät ja -järjestöt. Myös yksittäisten opiskelijoiden palaute huomioidaan, mutta lähtökohtaisesti esitykselle on hyvä tiedustella kannatusta muiltakin opiskelijoilta. Palkinnon saajaksi pyritään valitsemaan opiskelijoiden keskuudessa laajemmin pidettyjä ja hyvää palautetta saaneita opettajia. Tarkoituksena on löytää palkittavaksi opettaja, jonka opetuksessa opiskelija löytää parhaat puolensa ja kykenee ylittämään omat odotuksensa.

Tee ehdotus!

Vuonna 2018 etsimme erityisesti opettajia, jotka ovat opetuksessaan kiinnittäneet huomiota kansainvälisyyteen opetuksessa, edistäneet opiskelijoiden kansainvälistymistä ja haastaneet opiskelijoita kyseenalaistamaan omia ennakkoluulojaan. Tampereen yliopisto lupaa strategiassaan kasvattaa maailmaa ymmärtäviä maailman muuttajia. Vuoden 2018 Hyvä Opettaja kasvattaa opiskelijoita vastuulliseen globaaliin toimijuuteen, opettaa heitä ymmärtämään globaaleja eriarvoistumisen mekanismeja ja osaa kytkeä oman alansa ilmiöt globaalin vastuun kontekstiin.

Kansainvälistyminen voi näkyä opetuksessa monin tavoin esimerkiksi suomalaisten ja kansainvälisten opiskelijoiden vuorovaikutuksen lisäämisenä. Myös kansainväliset vierailijaluennoitsijat ja kansainvälisiin seminaareihin osallistuminen opintojen osana tuovat opetukseen kansainvälistä näkökulmaa. Lisäksi on tärkeää, että myös opettajat kannustavat opiskelijoita kotikansainvälistymään esimerkiksi kansainvälisiin opintokokonaisuuksiin tai tutkinto-ohjelmiin hakeutumalla ja hyödyntämään kansainvälisiä vaihto-, opinto- ja harjoittelumahdollisuuksia opintojensa aikana.

Hyvä Opettaja 2018 -ehdotuksessa tulee perustella mahdollisimman selkeästi ja analyyttisesti, miksi juuri kyseinen opettaja on loistava ja ansaitsee palkinnon. Miten opetuksen erinomaisuus ilmenee? Mitä konkreettista opettaja on tehnyt opetuksen, pedagogisten taitojen tai opintojen kehittämiseksi? Kuinka opettaja on motivoinut ja tukenut opiskelijoita? Hyvinä piirteinä pidämme myös opiskelijoita inspiroivaa opetustyyliä.

Esitykset toimitetaan sähköisenä Tamyn kopoasiantuntijalle osoitteeseen kopoasiantuntija@tamy.fi viimeistään sunnuntaina 29.4. (Otsikkoon maininta hyvä opettaja -esityksestä.) Erityisiä sisältö- tai muotovaatimuksia ei ole. Osviitaksi voi kuitenkin sanoa, että aiempina vuosina palkituista opettajista tehdyt esitykset ovat olleet noin sivun mittaisia ja käsitelleet palkittavan opettajan ansioita suhteellisen monipuolisesti.

 

Lisätietoja: Veera Kaleva / Koulutuspoliittinen asiantuntija (kopoasiantuntija@tamy.fi)

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös