Uutiset

Kari Koljonen valittiin vuoden 2017 Hyväksi opettajaksi!

Journalistiikan yliopiston lehtori Kari Koljonen on saanut vuoden 2017 Hyvä opettaja -palkinnon. Haastattelun Kari Koljosesta voi lukea yliopiston sivuilta.

Valinnan Hyväksi opettajaksi 2017 teki Tampereen Yliopiston Tukisäätiön hallitus Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan ehdotuksen perusteella. Koljosta ehdotti palkinnonsaajaksi ainejärjestö Vostok.

Opiskelijat kiitävät Koljosta sekä vaativuudesta että joustavuudesta:

”Kari saa opiskelijoista irti heidän parhaat puolensa, koska hän uskaltaa vaatia tarpeeksi. Aina voi haastatella vielä yhtä asiantuntijaa lisää. Aina ehtii kirjoittaa vielä yhden kärkevän kommentin uutisen kylkeen. Monet kokevat ylittäneensä itsensä ensimmäisten Karin kursseilla kirjoitettujen uutisjuttujen kanssa. Vaikka Kari on sopivan vaativa, hän joustaa tarpeen tullen.”

Vuonna 2017 etsittiin erityisesti opettajia, jotka ovat yhdistäneet opetukseen opiskelijoiden ohjaamista omalla opintopolulla eteenpäin ja auttaneet hahmottamaan erilaisia valintoja, joita opiskelijat voivat omissa opinnoissaan tehdä. Koljonen saa ylistystä myös rakentavasta ja omistautuneesta tavastaan ohjata opiskelijoita:

”Karilta tuleva palaute on todella asiallista ja rakentavaa. Hän ei ole koskaan ilkeä tai alentava palautetta antaessaan. Kaikesta palautteesta on aina ollut hyötyä ja se oikeasti vie omaa tekemistä eteenpäin. Suora rakentava palaute yhdistettynä tsemppaukseen saa opiskelijan tekemään parhaansa. Kari osaa perustella kannustavan kritiikkinsä niin, että se oikeasti edistää oppimista, opiskelijat toteavat.”

Palkinto luovutettiin yliopiston valmistuneiden juhlassa perjantaina 9.6.

Tänä vuonna ehdotuksia palkinnonsaajista tuli runsaasti, yhteensä 14 kappaletta eri tiedekunnista ja tutkinto-ohjelmista. Opiskelijoiden tekemät ehdotukset olivat ihanaa luettavaa! Tamy lähettääkin kiitokset ja terveiset kaikille näille opiskelijoita innostaneille opettajille vielä ennen lomia.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös