Uutiset

Tamyn puheenjohtaja iloitsee osa-asunnon normin poistamisesta

Opiskelijat saivat tiistaina ilouutisen, kun niin sanottu osa-asunnon normi vedettiin pois asumistuen muutosesityksestä. Hallitus esitti asumistukeen normia, jonka mukaan jaetuissa asunnoissa ja alle 20 neliön asunnoissa olisi huomioitu vähemmän asumismenoja kuin muissa asunnoissa. Käytännössä siis leikkaus olisi osunut erityisesti kimppakämpissä asuviin. Suurissa kaupungeissa edes kimppa-asuminen ei ole niin halpaa, että vuokrat jäisivät usein nykyisten asumismenorajojen alle.

Tamy on vastustanut esitystä siitä lähtien, kun se nostettiin keskusteluihin elokuun budjettiriihessä. Tamy, Suomen ylioppilaskuntien liitto, ylioppilaskunnat ympäri Suomen ja muut opiskelijajärjestöt ovat tehneet pitkin syksyä töitä esityksen vastustamiseksi. Pahimmillaan se olisi ajanut entistä useammat opiskelijat yksiöihin ja jättänyt yhä useammat isot kämpät tyhjilleen.

Tamyn puheenjohtaja Mikko Lampo iloitsee siitä, että esitystä muutettiin viime hetkellä ennen valiokuntakäsittelyä. ”Tämä on mahtava uutinen. Asumistuen ei tule vaikeuttaa kimppa-asumista, vaan tukea erilaisia asumismuotoja yhdenvertaisesti.”, Lampo tiivistää.

Opiskelijat siirtyivät vasta tänä vuonna yleisen asumistuen piiriin. Muutos paransi suurimman osan opiskelijoista tukea, mutta kritiikkiä on herättänyt erityisesti asumistuen ruokakuntamääritelmä ja se, että se kannustaa nimenomaan yksin asumiseen. ”Olisi ollut älytöntä lisätä asumistukeen vielä yksi yhteisasumisen kannalta vaikea yksityiskohta”, puheenjohtaja Lampo tiivistää.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös