Uutiset

Petri Lintunen 1963-2018

Tampereen yliopiston hallintojohtaja Petri Lintunen kuoli Tampereella pitkällisen sairauden uuvuttamana 26.9.2018. Hän oli syntynyt 15.4.1963 Riistavedellä.

Ylioppilaskunnan toimijoille Lintunen tuli tutuksi hahmoksi siirryttyään Itä-Suomen yliopiston hallintojohtajan tehtävistä Tampereen yliopiston hallintojohtajaksi syksyllä 2010. Lintunen toimi Tampereella hallintojohtajana suurten muutosten aikaan ja muutoksen tekeminen oli leimallista hänen urallensa korkeakoulukentällä. Hänellä oli kokonaisvaltaista näkemystä toiminnan kehittämisestä niin Tampereen yliopistolla, aiemmissa työtehtävissään kuin lukuisissa luottamustehtävissä suomalaisella yliopistokentällä. Tampereen yliopistolla hän oli laittamassa alulle suurta rakenneuudistusta 2010 ja keskeisessä roolissa valmistelemassa Tampere3-hanketta.

Ylioppilaskunnan ja hallintojohtajan näkemykset yliopiston uudistamisesta eivät suinkaan aina käyneet yksiin. Tästä huolimatta suhteita leimasi välittömyys, keskinäinen kunnioitus ja arvostus. Lintunen oli suorasanainen ja rehellinen niissäkin tilanteissa, jossa mielipiteet erosivat, eikä suhtautunut yliolkaisesti opiskelijoiden näkemyksiin. Lintusen omin sanoin: ”Yliopiston tunnusmerkkeihin universaalisti kuuluu osallistuminen, keskustelu ja kriittisyys”. Siis paljon yhteisiä tavoitteitakin jaettiin ja niiden eteen tehtiin yhdessä töitä.

Sekä Tamyn toimistolla että yliopiston hallituksen opiskelijaedustajien keskuudessa vierailuja Lintusen konttorissa muistellaan lämmöllä. Keskustelun ja kahvituksen lomassa sai yleensä silmiä avaavan pienen luennon kulloisenkin asian laajemmasta historiallisesta tai poliittisesta kontekstista. Lähes poikkeuksetta tapaamiset päättyivät humoristiseen kertomukseen edelliskertaiselta keikkamatkalta, jossa oli oltu kuuntelemassa milloin mitäkin rock-musiikin suurista klassikkoista.

Ylioppilaskunta jää kaipaamaan sparraajaa, kiistakumppania ja liittolaista.

Veera Kaleva, Sanni Pietilä ja koko Tamyn toimisto

 

Yliopiston muistokirjoitus

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös