Uutiset

Pyörällä Poriin – tamylaiset polkevat 115 km Tampereelta SuomiAreenaan koulutuksen saavutettavuuden puolesta

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 16.–20.7.2018. Haluamme nostaa yhteiskunnan epätasa-arvoisuuden ja koulutuksen saavutettavuuden keskustelunaiheiksi SuomiAreenassa lähettämällä osan Tamyn hallituksesta Poriin polkupyörällä. Pyöräilijät lähtevät Tampereen Tammelantorilta aamuyöstä 17.7.2018. Samalla osa hallituksesta matkustaa mukavasti junalla. Vaikka matkan pituus on näennäisesti sama, toiset joutuvat näkemään huomattavasti enemmän vaivaa perille pääsemiseksi. Puhkeaako rengas, jääkö joku matkan varrelle? 

Tamylaisten matkaa SuomiAreenaan voi seurata somesta hashtageilla #kaikkiperille ja #pyörälläporiin sekä englanniksi #destinationeducation. Keskustelua aiheesta voi käydä samoilla aihetunnisteilla Twitterissä. Heinäkuun alkupuolella Tamyn viestintäkanavissa jaetaan tamylaisten blogikirjoituksia sekä kampanjaa tukevien henkilöiden sitaatteja koulutuksen saavutettavuuden puolesta. 

#kaikkiperille-kampanja on tärkeä siksi, että mahdollisuudet kouluttautua ja tavoitella unelmiaan eivät ole kaikille samat. Meille annetaan elämässä erilaiset kulkuvälineet: siinä missä toisille rakennetaan jo lapsena valmiuksia tavoitella suuria elämässään, toisille jo pelkkä tie toisen asteen tutkintoon on pitkä, raskas ja kivinen. Koulutuksen pitäisi kuitenkin olla saavutettavaa jokaiselle taustasta riippumatta.  

Aidosti saavutettava suomalainen koulutusjärjestelmä takaa yhteiskunnan tasa-arvon toteutumisen ja mahdollistaa yksilön sosiaalisen liikkuvuuden. Koulutuksen maksuttomuus on tärkeä edellytys sille, että jokainen voi päästä korkeakoulutuksen piiriin. Toisen asteen todelliset kustannukset sekä EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille asetetut lukuvuosimaksut asettavat esteitä koulutuksen yhdenvertaisuuden toteutumiselle. Koulutus on kokonaisuus, joka muodostuu mahdollisuudesta elinikäiseen oppimiseen sekä aidosti maksuttomasta varhaiskasvatuksesta, perus-, toisen asteen sekä korkea-asteen koulutuksesta. Tällä polulla ei saa olla maksullisuuden aiheuttamia esteitä. 

Me haluamme, että kukaan ei väsy matkalla kohti unelmiaan. Vetoamme kampanjallamme suomalaisiin päättäjiin, että kaikille on annettava samat mahdollisuudet kouluttautua eikä ketään saa jättää jälkeen.  

Nähdään Porissa! 

Lisätietoja: 

Sanni Lehtinen, puheenjohtaja 

puheenjohtaja@tamy.fi, 050 361 2845 

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös