Uutiset

Tamy esittää Sanni Lehtistä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtajaksi ja Roope Tukiaa SYL:n hallituksen jäseneksi vuodelle 2019

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta esittää Sanni Lehtistä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtajaksi ja Roope Tukiaa SYL:n hallituksen jäseneksi vuodelle 2019.

Lehtinen toimii tänä vuonna Tamyn viimeisenä puheenjohtajana. Hän opiskelee kansainvälistä politiikkaa ja on aiemmin toiminut muun muassa Tamyn koulutuspoliittisena vastaavana sekä Johtamiskorkeakoulun ylioppilaat ry:n puheenjohtajana. Lehtinen on osoittanut taitonsa muutosjohtajana tamperelaisten ylioppilaskuntien yhdistymisprosessissa ja aktiivisesti puolustanut opiskelijan oikeutta yliopiston päätöksentekoon osallistumiseen.

Lehtinen näkee ylioppilasliikkeen tulevaisuuden rakentajana:  “Yhteiskunta ei muutu yhtäkkiä yhdenvertaisemmaksi eikä ilmastonmuutos pysähdy itsestään, ellei sen eteen tehdä töitä. Ylioppilasliikkeen on puhuttava rohkeasti oikeudenmukaisuuden puolesta.”

“Opiskeluaikaa ei pitäisi nähdä taloudellisesti kurjana välivaiheena, vaan ajanjaksona, jonka aikana mahdollistetaan monipuolisen osaamisen kartuttaminen ja sivistyksen hankkiminen”, hän jatkaa.

Kansainvälistä politiikkaa opiskeleva Tukia on kokenut opiskelijavaikuttaja. Tamyn hallituksessa Tukia on vastannut koulutuspolitiikasta, työelämästä ja jatko-opiskelijoista. Tampere3-prosessissa Tukia on näyttänyt kykynsä vaikuttavana koulutuksen saavutettavuuden, opiskelijoiden aseman ja demokratian edistäjänä. Hän on toiminut aiemmin muun muassa politiikan tutkimuksen ainejärjestö Iltakoulu ry:n puheenjohtajana.

“Ylioppilasliikkeenä meidän vaikuttamisemme keskiössä on käsitys koulutuksesta mahdollisuutena. Saavutettava koulutus hyödyttää sekä ihmistä että yhteiskuntaa. Koulutus on itseisarvo ja Suomen demokraattisen kehityksen tae. Ensi kevään eduskuntavaaleista tulee tehdä koulutusvaalit“, Tukia toteaa.

“Paljon Sannin ja Roopen intohimosta opiskelijoiden edunvalvontaan ja lannistumattomuudesta kertoo se, että he lähtevät rankkojen Tampere3-vuosien jälkeen tavoittelemaan paikkaa SYL:n hallituksessa. Heidän valintansa ei jää kiinni motivaation, vision tai kokemuksen puutteesta. SYL saa Sannista kokonaisuuksia taitavasti hallitsevan, kuuntelevan ja sanavalmiin puheenjohtajan. Roope tuo SYL:n koulutuspoliittiselle sektorille asiantuntemuksensa, esiintymistaitonsa ja periksi antamattoman asenteen, joita liitto vaalivuonna tarvitsee”, Tamyn pääsihteeri Sanni Pietilä hehkuttaa.

Liittokokous valitsee SYL:n hallituksen 16.–17. marraskuuta Espoossa. Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL on opiskelijajärjestö, joka edustaa kaikkia noin 132 000 yliopisto-opiskelijaa Suomessa. SYL valvoo opiskelijoiden etua yhteiskunnassa ja vaikuttaa kansallisella tasolla esimerkiksi koulutuspoliittisissa, kansainvälisissä ja sosiaalipoliittisissa asioissa.

Lisätietoa

Sanni Lehtinen

puheenjohtaja@tamy.fi

0503612845

@sannileh

 

Roope Tukia

roope.tukia@tamy.fi

@roopetukia

 

Sanni Pietilä

paasihteeri@tamy.fi

050 361 2854

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös