Uutiset

Tamy kommentoi Tammelan kaavaa

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta pitää Tammelan kaavaa pääosin hyvänä. On erinomaista, että kaavassa tavoitellaan lisää asuntoja keskeiselle alueelle lähelle yliopiston keskustakampusta ja hyviä liikenneyhteyksiä kaikille kampuksille. Jatkossa Itsenäisyydenkadun ja Yliopistonkadun kulma tulee olemaan yksi merkittävimmistä kampusten välisen liikenteen risteyskohdista. Tammelan alue on yksi opiskelijoiden eniten toivomista asuinalueista Tampereella ja Tamy pitää hyvänä, että kaava sisältää kunnianhimoisia tavoitteita myös opiskelija-asumisen lisäämiseksi.

Koska kohde sijaitsee kampusten näkökulmasta poikkeuksellisen hyvien kulkuyhteyksien päässä, opiskelijoiden tarve parkkipaikoille on kyseisellä alueella erittäin pieni. Tämä olisikin erinomainen mahdollisuus uudenlaisiin, normista poikkeaviin ja oikean kysynnän mukaisiin ratkaisuihin. Tamy vaatii, että TOAS:n Itsenäisyydenkadun kohteen kohdalla luovutaan kokonaan parkkipaikkavaatimuksista.

POAS:n Lompanlinnan kohde parin korttelin päässä on jo autopaikaton ja Tamy pitää loogisena kokeilla samalla, hyväksi havaitulla alueella myös isompaa autopaikatonta kohdetta. Autopaikat nostavat turhaan asumisen hintaa alueella, jossa tarvetta yksityisautoille ei opiskelijoiden kohdalla käytännössä ole. Sen sijaan Tamyn mielestä on tärkeää panostaa kunnolliseen pyöräpysäköintiin, jolle on varsinkin keskusta-alueen opiskelija-asunnoissa paljon kysyntää.

Autopaikattomuus myös tukisi kohteen profiilia entistä ekologisempana opiskelija-asumisena. On hienoa, että suunnitelmat sisältävät jo nyt reippaan määrän aurinkokeräimiä sekä muun muassa mahdollisuuden kattoviljelyyn.

Tampereella 7.3.2018
Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös