Uutiset

Tamyn Sanni Lehtinen ja Roope Tukia valittu SYL:on hallitukseen

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamyn Sanni Lehtinen on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen puheenjohtajaksi ja Roope Tukia hallituksen jäseneksi vuodelle 2019. Valinnat ovat ainutlaatuisia, sillä SYL:on hallituksessa ei ole valittu kahta Tamyn edustajaa vuosikymmeniin.

Kuluvana vuonna Lehtinen on toiminut Tamyn puheenjohtajana ja Tukia hallituksen koulutuspoliittisena vastaavana. Liittokokousedustajiin teki vaikutuksen erityisesti kummankin ehdokkaan tekemä edunvalvontatyö liittyen Tampere3-prosessiin.

Lehtinen on otettu saamastaan luottamuksesta. Hän odottaa ensi vuodelta rohkeaa vaikuttamista ja panostusta koko ylioppilasliikkeen hyvinvointiin. “Olen etuoikeutettu saadessani johtaa Suomen ylioppilaskuntien liittoa vaalivuonna. Opiskelijan äänen on kuuluttava hallitusohjelman kirjauksissa, sillä meissä on tulevaisuus. Meidän on kiinnitettävä huomiota jaksamiseen myös liikkeen sisällä, sillä edes opiskelijoiden edunvalvontaa ei pidä tehdä oman hyvinvoinnin kustannuksella.”

Tukia oli valinnastaan iloinen: ”SYL:n hallitukseen pääsy on valtava luottamuksenosoitus liittokokoukselta. Supervaalivuonna nostamme opiskelijoille tärkeät teemat hallitusohjelman kärkeen ja syvennämme eurooppalaista koulutusyhteistyötä opiskelijalähtöisesti. Lisäksi haluan kiittää jokaista tällä matkallani minua tukenutta.”

SYL:on hallitukseen vuodelle 2019 valittiin myös Titta Hiltunen (HYY), Kim Kujala (VYY), Heidi Rättyä (JYY), Suvi Vendelin (AYY) sekä Helmi Andersson (ÅAS). Viimeksi tamylainen ehdokas on ollut SYL:on hallituksessa vuonna 2016. Tämän vuoden SYL:on liittokokous järjestettiin Otaniemessä 16.-17. marraskuuta.

SYL eli Suomen ylioppilaskuntien liitto ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 132 000 opiskelijaa Suomessa. SYL:n jäseniä ovat Suomen kaikkien yliopistojen ylioppilaskunnat.

Lisätietoja:

Sanni Lehtinen, 0503612845
SYL:n hallituksen puheenjohtaja 2019

Roope Tukia, 0451354314
SYL:n hallituksen jäsen 2019

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös